Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam staat te koop

Deze woning in hartje Amsterdam is een rijksmonument uit 1670 en bestaat uit een combinatie van twee panden, namelijk Prinsengracht 278 en Elandstraat 1. Het grachtenpand heeft in totaal vier verdiepingen, waarvan drie woonlagen en de garage op de begane grond. Het totale oppervlak is 775 vierkante meter. In principe kan het pand verdeeld worden in twee of drie appartementen. De garage is natuurlijk wel het hoogtepunt.

 

Je kunt vanuit beide straten in de garage komen via de grote openslaande deuren. Deze ruimte is de droom van elke man, want je kunt er zo’n zes à zeven auto’s, motoren en fietsen te parkeren. Heb je niet genoeg voertuigen om de garage te vullen? Door de ramen, goede verlichting en mooi betegelde vloer kun je de ruimte ook met gemak (gedeeltelijk) een andere bestemming geven.

garage prinsengracht funda te koop

Vanuit de garage kom je via een van de twee trappen op de eerste verdieping kom je in het eerste appartement. Vanuit de woon- en eetkamer is er uitzicht op de Prinsengracht. Ook is er een woonkeuken met verschillende inbouwapparatuur en een aangrenzende patio. Op deze verdieping vind je ook de master bedroom. Natuurlijk kunnen in dit luxe huis een en suite badkamer en diverse inbouwkasten niet ontbreken.

De tweede verdieping heeft in totaal vier kamers, waarvan twee slaapkamers met elk een aangrenzende badkamer. Aan de voorzijde bevinden zich de andere twee kamers met uitzicht op de gracht, die bijvoorbeeld als kantoor gebruikt kunnen worden. Verder is er ook nog een derde badkamer en zelfs een sauna op deze verdieping.

Op de derde verdieping bevindt zich een zelfstandig penthouse met een luxe open keuken en een ruime slaapkamer met en suite badkamer. Vanuit zowel de woonkamer als de slaapkamer kom je op het dakterras van 24 vierkante meter dat tussen de gebouwen ligt.

keuken terras penthouse amsterdam

Wat kost dit grachtenpand met megagarage?

Je moet wel redelijk wat geld overhebben voor dit optrekje midden in de Jordaan. Voor dit gecombineerde pand betaal je maar liefst €7.859.000. Bekijk hieronder meer foto’s van het grachtenpand (Funda):

garage buiten grachtenpand fundagarage fundauitzicht woning prinsengrachtdakterras penthouse elandstraat amsterdam

Een huis aan de Amsterdamse grachten kan overigens ook iets bescheidener (en goedkoper). Neem bijvoorbeeld het appartement dat Sander Schimmelpenninck recent kocht.