Netflix serie Frontier met Jason Momoa

Voor Frontier gaan we behoorlijk ver terug in de tijd. Aan het begin van de 18e eeuw was er namelijk sprake van een levendige en cruciale handel in bont rond de grens van Canada en Noord-Amerika.

Jason Momoa speelt Declan Harp. Harp is gedeeltelijk Iers en gedeeltelijk Cree (de Canadese indianenbevolking van vroeger). Hij doet er alles aan om de grote bedrijven die de bonthandel in handen hebben tegen te werken. Dat gaat gepaard met de nodige spannende missies en heftige confrontaties tussen de verschillende belanghebbenden.

In de tijd van Frontier was de bonthandel in handen van de Hudson’s Bay Company. Die naam komt je vast bekend voor. De Hudson’s Bay warenhuizen stammen allemaal af van dit oude bedrijf, dat het oudste bedrijf is van Canada en het op één-na-oudste bedrijf van Noord-Amerika. Zij hadden alle bonthandel in Canada in handen, maar die handel ging al gauw gepaard met illegale handelspraktijken. Vroeger werkte Harp samen met de company, nu werkt hij ze juist tegen. Het machtige bedrijf laat niet natuurlijk niet zomaar gebeuren, en maakt het hun missie om Harp uit te schakelen.

Frontier

De drie seizoenen van de serie zijn op Netflix te zien

Van de serie zijn drie seizoenen uitgebracht, die samen goed zijn voor ‘slechts’ 18 afleveringen. Elk seizoen heeft namelijk niet meer dan zes delen, waardoor je ze gemakkelijk kunt bingen. De voornaamste andere rol wordt gespeeld door Alun Armstrong. De Britse acteur speelt de rol van Lord Benton, Harps grootste vijand.

Op IMDb kan Frontier rekenen op een nette 7.2 als cijfer. Die notering zal vast en zeker te maken hebben met de brute actie die in de serie voorbij komt. Wat dat betreft is Jason Momoa meer dan geschikt voor de rol als Harp. Voor al die actiescènes zal hij ongetwijfeld een strak trainingsschema en dieet moeten hebben gevolgd. Zijn dieet voor Game of Thrones was in elk geval erg bizar. Frontier is te zien op Netflix.

Check de trailer alvast hieronder.