Hoe ga je van ‘Friends with Benefits’ naar een relatie?

Denk allereerst goed na over de gevolgen die je keuze gaat hebben. Voelt zij hetzelfde? En zo niet: hoe ga je om met een afwijzing? Hoe gaat het jullie vriendschapsrelatie beïnvloeden? En ben je bereid het risico te nemen? Deze vijf vragen gaan je helpen te bepalen: wil ik een relatie met mijn Friends with Benefits partner?

1. Mis je haar als jullie niet samen zijn?

Voel je een leegte als jullie kleren weer aan zijn en ze de deur uit stapt? Zou je het liefst nog de hele avond met haar doorbrengen? Dat is een teken dat je haar eigenlijk leuker vindt dan je misschien had gepland. Neem wat afstand en kijk of je haar nog steeds mist, buiten de geweldige seks om dan. Is dat het geval? Grote kans dat je haar ziet zitten.

2. Zie je een toekomst met haar?

Als jullie Friends with Benefits-relatie zou stoppen, hoe zou je je dan voelen? Onverschillig? “Ik vind wel iemand ander?” Of doet het eigenlijk een beetje pijn en voelt het als een verlies? In dat geval is er een grote kans dat het iets meer is dan een ‘casual hookup’. Wil je haar niet kwijt en is ze in je lange termijn plan nog in je leven (als meer dan een vriend), dan is het tijd om haar dit te laten weten.

relatie materiaal FwB

3. Welke emotie voel je als je zou horen over de andere mannen waarmee ze een seksuele relatie heeft?

Er zijn drie antwoorden op deze vraag:

  1. Voel je verlies? In dat geval gaat het om meer dan lust en passie en dat zou een teken zijn dat samen een relatie aangaan een goede keuze kan zijn.
  2. Voel je jaloezie? Dan heb je het idee dat jij het alleenrecht op haar zou moeten hebben. Een gevaarlijke emotie, want dat heb je niet op het moment. Maar toch is het een indicatie dat je een monogame relatie met haar zoekt
  3. Voel je onverschilligheid? Houd het bij casual seks, veel gevoel lijkt er voor jou op dit moment niet in te zitten.

4. Zou je haar nog steeds willen zien als er geen sprake van seks was?

Wanneer je jezelf en de dame in kwestie plaatst in situaties waar het niet om seks draait, en je nog steeds graag tijd met haar wil doorbrengen, is dat een duidelijk teken dat je meer wil dan alleen het lichamelijke. Klinkt een wandeling in het park, samen naar een familiefeestje gaan of een andere vorm van tijd samen doorbrengen (met kleding aan) eigenlijk ook wel heel leuk? Dan zit er waarschijnlijk meer in jullie relatie dan alleen maar casual seks. Heb je hier geen behoefte aan? Dan is het voor jullie maar beter om geen relatie aan te gaan.

relatie FwB

5. Zou je haar om advies vragen als je voor een belangrijke keuze stond?

Kun je haar vertrouwen met informatie die je niet met anderen zou delen? En wil je dat? Wanneer je geen behoefte hebt je leven te delen met haar, dan kun je die relatie wel vergeten. Als je, daarentegen, met al je diepste gedachten en vragen naar hen toe gaat, wil je echt weten wat ze te zeggen heeft. Dat laat zien dat je haar vertrouwt en haar mening waardevol vindt. 

Waar je goed over na moet denken is: gaan wij elkaar gelukkig maken als we een relatie aangaan Wees eerlijk: maakt ze je gelukkiger als jullie samen zijn? En denk je dat ze op de lange termijn een grote impact op je leven zal hebben als jullie het serieus aanpakken? Als dat het geval is, weet je al wat dat betekent. Klaar voor die eerste officiële date