Elektrische auto’s met een hoge actieradius

Als je nog geen elektrische auto op je oprit hebt staan, is dit hét moment om in te stappen, letterlijk en figuurlijk. Bij het kiezen van een EV kijk je hoogstwaarschijnlijk naar het ontwerp, de features en met name de actieradius. Wanneer je op diesel of benzine rijdt, kan je gewoon bij het eerste beste tankstation aankloppen om direct je weg weer te vervolgen. Bij elektrische auto’s gaat het nét wat anders en moet je je EV een tijd aan de laadpaal hangen. Dat kan best frustrerend zijn. Daarom hebben we hier een top 5 van elektrische auto’s met de beste actieradius. Aldus het meeste bereik zonder te tanken, of in dit geval op te laden.

5. Audi E-tron

420 km

De Audi E-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. En komt daarmee rap uit de startblokken. Het is de eerste volledig elektrische model in de geschiedenis van het merk. Deze SUV combineert ruimte en comfort in een innovatief ontwerp en heeft een bereik van 420 km.

actieradius

4. Jaguar I-Pace

470 km

De Jaguar I-Pace is een crossover SUV met een elegant en uiterst aerodynamisch design. Dat is ook de reden dat ie lekker scoort op de actieradius-test. Hij accelereert van 0-100 km/u in 4,5 seconden en heeft een actieradius van 470 km.

actieradius

3. Tesla Model X

470 km

De Tesla Model X is een luxe, volledig elektrische crossover. De wagen met met de kenmerkende vleugelportieren die omhoog ‘vliegen’ is een regelrecht beest. De bak is vrij uniek in zijn soort en heeft een actieradius van 470 km. En dan kan je ook nog eens 250 k/h mee over het asfalt knallen terwijl je nog 6 andere passagier met je meeneemt.

2. Tesla Model 3

560 km

De Tesla Model 3 tikt 100 km dan de vorige in de lijst. Met deze bolide rijdt je 560 km op een volle batterij. Daarbij accelereert de auto in 3,4 seconden van 0-100 km/u en biedt hij allerlei hightech functies. Zo kan je je smartphone als sleutel gebruiken en heb je – net als alle Tesla’s – een groot én handig scherm op je dashboard, waarmee je van alles en nog wat kunt uitspoken.

1. Tesla Model S

De meest beroemde van het gezelschap: Tesla Model S. Tesla is en blijft onverslaanbaar binnen deze tak van sport. En waarschijnlijk blijft dat nog wel een ruime tijd zo. De Model S heeft de titel: de op twee na snelste productieauto ooit geproduceerd en heeft daarmee de hoogste actieradius van alle elektrische auto’s die richting de 600 km gaat. Binnen 2.5 seconden raas je al over de weg met 100 k/u.

actieradius