Friday the 13th masker geveild voor bizar bedrag

Het duurt nog een paar maanden voor het Halloween is. Toch is er in ieder geval één persoon die alvast in de horror-stemming is gekomen. Het masker uit de Friday the 13th films is namelijk voor een bizar hoog bedrag verkocht. Dat masker is onlosmakelijk verbonden met het personage van Jason Voorhees.

Volgens verhalen in de film stierf Jason als klein kindje tijdens een bezoek aan het meer van een zomerkamp, door nalatigheid van de kampleiding. In latere films bleek Jason nog in leven te zijn en uit te zijn op wraak. Typerend voor de verschijningen die de bloeddorstige moordenaar in de film maakte, was zijn masker. Dat masker is recent te koop aangeboden en met een gigantische opbrengst.

 

De geschatte waarde en eindprijs van het ijshockeymasker

Het masker dat Jason Voorhees draagt is er niet zomaar één: het gaat hier om een ijshockeymasker. Door de films heen is het ijshockeymasker hét boegbeeld van de franchise geworden. Het is dan ook niet zo gek dat die-hard fans het nodige geld over zouden hebben voor het collectorsitem. De geschatte waarde van de film-prop lag dan ook tussen de $ 20.000 en de $ 30.000. Dat is sowieso al een groot bedrag, maar de uiteindelijke prijs waarvoor het masker uit Friday the 13th over de toonbank vloog was meer dan het tienvoudige. In totaal werd er namelijk $ 225.000 dollar gespendeerd aan het masker. Bizar!

Friday the 13th

Meer horrorfilms om te kijken

Op Netflix vind je meer dan genoeg horrorfilms, al is het maar de vraag of die allemaal het succes van Friday the 13th kunnen evenaren. De franchise heeft meer dan $ 460 miljoen opgehaald. Tot Halloween was het dan ook de meest succesvolle horror-franchise ooit. Heb jij zin in een goede horrorfilm om van te genieten? Check dan ons overzicht van de 10 beste horrorfilms op Netflix volgens IMDb.