De carrière van Frans Duijts

De 44-jarige Frans Duijts is al jarenlang een begrip in de Nederlandse popscene. Hij begon zijn zangcarrière als imitator van de legende André Hazes, maar sloeg vervolgens een nieuwe weg in. In 2008 scoorde hij zijn eerste echte hit met het liedje Jij denkt maar dat jij alles mag van mij, een cover van een Vlaamse zangeres. Deze werd in 2009 uitgeroepen tot de meest gedraaide Nederpophit.

Na zijn eerste album steeg zijn populariteit tot nieuwe hoogte. Zijn eerste album, Zo ben ik mezelf, stond twee jaar lang in de Album Top 100 en ondertussen scoorde hij een hele reeks hits in de Single Top 100, waaronder Komt er voor mij dan ook ’n dagLievelingIk mis jeAltijd te laat naar bed en Lach en leef je dromen. In 2011 scoorde hij met Morgen is pas morgen zijn eerste nummer 1-hit in de Single Top 100.

In 2014 won hij een Edison in de categorie Volksmuziek. In 2021 scoorde hij nogmaals een hit in samenwerking met rapper Donnie. Dat nummer droeg de bijpassende naam Frans Duits en wordt op menig feestje nog altijd meegeblèrd.

De zanger is de nieuwe eigenaar van een Ferrari 296 GTB

Al die hits en de verkoop van een stuk grond in Tiel, waar tot het overlijden van Frans zijn vader Duijts’ familiebedrijf Duijts Sloopwerken was gevestigd, hebben hem geen windeieren gelegd. De Tielenaar heeft zichzelf namelijk verwend met de aanschaf van een felrode Ferrari 296 GTB, wat hij vol trots op zijn Instagram-pagina bekend maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Duijts (@fransduijts.official)

De Italiaanse supercar beschikt over 830 pk, waarmee Frans een topsnelheid van 330 kilometer per uur kan behalen. De 0-100 acceleratie bedraagt een luttele 2,9 seconden. De wagen zal volgens de zanger begin 2024 geleverd worden. Naar verluidt heeft de zanger zo’n € 324.000 voor de wagen neergelegd. Lekker bezig Frans!

Ook Mart Hoogkamer nam onlangs de sleutels van een nieuwe, dikke wagen in ontvangst.