Bondscoach Frank de Boer zit er warmpjes bij

Het is de droom van iedere jongen: opvallen bij een coach en bij een landelijke club mogen voetballen. Frank de Boer overkwam het, net zoals zijn tweelingbroer Ronald. Hij werd opgemerkt door Johan Cruijff, die hem op veertienjarige leeftijd naar de voetbalacademie van AFC Ajax haalde.

De voetbalcarrière van De Boer kwam pas echt van de grond toen hij in 1998 begon in het eerste team van AFC Ajax. Zijn eerst wedstrijd was tegen PEC Zwolle. Daarbij verloor Ajax met 4-1 en de Boer maakte daarbij niet dat ene doelpunt. Dat gebeurde pas in 1990, toen hij zijn eerste doelpunt maakte in het profvoetbal tegen N.E.C.

Inmiddels is hij vader van zijn prachtige dochters en bondscoach van het Nederlands Elftal. Daarmee heeft hij de afgelopen tijd niet kunnen scoren. Maar privé gaat het Frank flink voor de wind. Zo verkocht hij onlangs zijn woning en verdiende daar een flink zakcentje mee: hij maakte dikke winst.

Het grachtenpand in Edam is verkocht

Het grachtenpand staat niet in Amsterdam of Utrecht, toch heeft het huis flink wat geld opgeleverd. De Boer kocht het huis in 2007, niet gek, want het huis is prachtig van binnen én van buiten. Niet alleen kan het een schoonheidsprijs krijgen voor de uitstraling, ook de ruimte in de woning is fijn. Met maar liefst 541 vierkante meter grond had hij meer dan genoeg plek om zijn trofeeën kwijt te kunnen en met 380 vierkante meter tuin genoeg plek om een balletje te trappen. In totaal telt de woning acht kamers. Waaronder 5 slaapkamers en 1 badkamer. Dit alles verdeeld over vier woonlagen plus een kelder. Koken kan in de prachtige keuken met goede inbouwapparatuur.

Het verhaal van het huis is ook mooi. Het is ook nog eens een Rijksmonument en een voormalige ambtswoning van de burgemeester. Daardoor was het nog meer waard en heeft de koper er ook een mooi verhaal bij te vertellen: oud-woning van Frank de Boer én van de burgermeester.

De vraagprijs van Frank de Boer

Hij had het optrekje in de verkoop gezet voor 1.350.000 euro. De koper heeft de vraagprijs voor de woning betaald. Daarmee maakt Frank de Boer dikke winst, want hij kocht de woning in 2007 voor een prijs van 1.036.000 euro.

Bekijk hier nog even de mooie woning:

frank de boer

frank de boer frank de boer frank de boer