1. Laat de langeafstandsrelatie je niet beheersen

Geen enkele relatie zou alle tijd in beslag mogen nemen. Iedereen moet wat ruimte hebben om zijn eigen ding te doen, of dat nu gaat om werk, hobby’s of afspreken met vrienden. Bij langeafstandsrelaties kunnen de twee betrokkenen echter denken dat ze elk moment dat ze samen hebben aan de telefoon of Skype moeten doorbrengen.

2. Je partner niet de schuld geven van verloren tijd

Je hebt misschien verschillende tijdzones, waardoor je een beetje tijd moet opofferen om elkaar te kunnen spreken. Voor sommigen is het tijdverschil slechts een paar uur. Voor anderen is het een hele twaalf uur. Het sluiten van een compromis is daarom erg belangrijk. Laat je partner weten dat je activiteiten belangrijk zijn. Met behulp van technologie is het praten met elkaar gelukkig stukken makkelijker gemaakt. Geef niet één van beide de schuld, dat zou oneerlijk zijn.

3. Ervan uitgaan dat jullie dezelfde verwachtingen hebben

Voordat je een langeafstandsrelatie aangaat, moet je je verwachtingen duidelijk maken. Zeg het als je elke dag verwacht te praten, twee keer per dag, één keer per week of wat dan ook. Ga er in elk geval niet vanuit dat je partner dit al weet. Jullie kunnen elkaars gedachten niet lezen, helaas.

4. Vertrouwen op één medium voor de communicatie

Het internet kan traag worden en je in de steek laten. Als je partner niet online is, ga er dan niet meteen van uit dat die niet met je wil praten. Bel elkaar op en vraag of alles in orde is. Het feit dat je niet fysiek naar je partner kunt gaan, kan zorgen voor onzekerheid en daar moeten jullie tegen kunnen.

relatie op afstand

5. Niet bereikbaar zijn tijdens een ruzie

In een typische relatie, wanneer koppels ruzie maken en een van hen naar buiten loopt omdat die er geen zin meer in heeft, is het mogelijk om er gelijk achteraan te rennen. In een langeafstandsrelatie is dit echt niet mogelijk. Als je eenmaal ophangt, je telefoon uitzet en offline gaat; welke andere optie heeft je partner dan? Niet heel eerlijk om dit te doen dus.

6. Genoegen nemen met alleen maar praten

Het internet geeft ons de goedkoopste en handigste manier om met andere mensen te communiceren. Maar het is ook leuk om op verschillenden manieren te communiceren, ook in een langeafstandsrelatie. Kleine verrassingspakketten in de post zijn een lief gebaar, evenals het versturen van een kaart of zelfs leuke speeltjes voor in bed.

7. Doen alsof alles in orde is, terwijl dit niet zo is

Dit gebeurt ook in andere relaties dan langeafstandsrelaties. Het verschil is dat je partner bij een langeafstandsrelatie misschien niet kan zien dat er iets mis is. Als je iets dwarszit, spreek dit dan direct uit. Je partner is er misschien niet om je een knuffel te komen geven, maar zij of hij kan wel naar je luisteren.

langeafstandsrelatie kapot

8. Liegen over een avondje uit

Liegen is over het algemeen iets wat je niet hoort te doen in een relatie. Avondjes uit zijn in een langeafstandsrelatie echter een grijs gebied. Hoewel sommige koppels elkaar genoeg vertrouwen om er helemaal oké mee te zijn, zijn andere koppels er niet zo comfortabel mee. Laat elkaar weten met wie je bent, waar je naartoe gaat en wat je gaat doen. Eerlijkheid en vertrouwen zijn twee sterke eigenschappen die in een langeafstandsrelatie niet mogen ontbreken.

9. Je relatie vergelijken met andere relaties

Elke relatie is andere en uniek, met zijn eigen sterke en zwakke punten. In een langeafstandsrelatie is de grootste zwakte helaas de afstand. Maar dat betekent niet dat je geen liefdevolle en gezonde relatie kunt hebben. Alleen omdat je elkaar niet vaak ziet of snel een kus kan komen brengen, betekent niet dat je relatie gedoemd is te mislukken. Vergelijk je relatie nooit met die van een ander.

10. Je wat aantrekken wat andere mensen erover te zeggen hebben

Een langeafstandsrelatie is een bittere pil om te slikken. Het is niet voor iedereen weggelegd. Maar alleen omdat een stel mensen die het nog nooit hebben geprobeerd, zeggen dat het altijd zal eindigen in een breuk, betekent niet dat je hun ook moet geloven. Probeer je niks aan te trekken van wat de buitenwereld van jullie relatie vindt.

Met deze tien tips gaat een langeafstandsrelatie sowieso lukken.