1. Aannames doen

Het is logisch dat je een beeld hebt, een beeld van hoe het er uit ziet en van wat je nodig hebt. Maar als je ervan uitgaat dat het op die manier ook gaat verlopen, dan heb je het goed verkeerd. Wees er zeker van dat je partner ook niet zo’n bubbel leeft. Want het wordt allesbehalve een Fifty Shades of Grey-scène. Het blijven films, dus zo soepel gaat het de eerste paar keren écht niet. Laat het gebeuren, forceer niks en probeer gewoon plezier te hebben samen.

 

2. Te hard

‘Te’ is nooit goed. Ja, je bent enthousiast. Logisch, maar wees voorzichtig. Het is de bedoeling dat jullie er van genieten, en niet dat de ander knallende pijn heeft. Ja, behalve als ze dat echt wil. Nieuwsgierig zijn is goed, maar gebruik dat zweepje niet meteen met al je kracht en ga niet meteen tot het uiterste. Tast het af en bekijk samen wat wel en niet goed voelt. 

3. Geen grenzen stellen

Het is belangrijk dat jullie het beiden leuk blijven vinden. Een van de grootste fouten die je kan maken is het niet stellen van grenzen. Wat is er wel en niet toegestaan tijdens op zo´n moment? Mag je partner je voor alles uitmaken, en jij haar? Of is verbale vernedering een no-go? Is face-slapping toegestaan? Al deze dingen moeten vooraf worden besproken. Er mogen absoluut geen verrassingen komen. 

ruige nacht fifty shades of grey

4. Te veel vertrouwen hebben op de ‘safewords’

Als je van plan bent om jullie partijtje rollebollen op te hogen, is het van belang dat jullie een safeword afspreken. Een woord die elk moment geroepen kan worden wanneer het iemand iets te veel wordt. Maar daar moet je ook niet altijd op vertrouwen. Je partner kan namelijk worstelen met praten waardoor ze de kans niet krijgt om het veilig stopwoord te roepen. Spreek dus ook een veilig gebaar af. Door je handen te knijpen bijvoorbeeld, of met door met voeten te stampen.   

Echter kan je partner het veilig woord en/of gebaar vergeten. Je partner zou midden in een scène in paniek kunnen raken en bevriezen of niet kunnen praten. De dominante persoon – grote kans dat dat de man is in dit geval – moet dus ook contact opnemen met de ander, aandacht besteden aan de lichaamstaal en letten op geluiden en signalen die onze partners kunnen geven. 

5. Je onderzoek niet doen

Dit soort activiteiten in de slaapkamer kunnen wat risico’s met zich mee nemen. Je kunt je partner te hard of je kunt een zenuw afknellen door de bondage. En tuurlijk, een welkome tik af en toe is een stuk minder riskant dan zwepen. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat beide partijen bewust moeten zijn van de mogelijke risico’s. 

6. Niet aan je eigen behoeftes denken

Als man word je al gauw de dominante van de twee in deze situatie. Het is belangrijk dat je het beiden leuk hebt. Dus denk ook aan jezelf. Wat vind je hiervan leuk? Kan je lichaam het wel aan? Wat wil je beleven?