Indrukwekkende tenniscarrière van Anna Kournikova

Op enorm jonge leeftijd was Anna Kournikova al bezig met tennissen en op 13-jarige leeftijd behaalde ze zelfs al mooie resultaten op toernooien bedoeld voor de beste tennissers en tennissters ter wereld in haar leeftijdsklasse. Zo won ze op jonge leeftijd bijvoorbeeld al de European Closed Junior Championships in Zwitserland, maar ook de Maureen Connolly Brinker Continental Players Cup in Florida. In 1995, toen zij 14 jaar oud was, stond zij zelfs op plek nummer 1 in de wereldjunioren ranglijst. Chapeau!

Ook als senior was ze erg succesvol, zo stond ze in het jaar 1999 op plek 1 in de WTA wereldranglijst voor dubbelspel, ze was toen dus onderdeel van het beste vrouwelijke tennisduo ter wereld. Daarnaast stond ze in het jaar 2000 op plek 8 in de WTA wereldranglijst voor enkelspel en destijds werd ze dus gezien als de 8e beste vrouwelijke tennisster ter wereld. 

Haar leven naast het tennissen

In haar carrière heeft Anna Kournikova in totaal om precies te zijn 3.584.662 dollar aan prijzengeld bij elkaar getennist – wat lang niet in de buurt komt van het prijzengeld van Novak Djokovic – en van dit geld geniet zij vandaag de dag nog altijd. Ze heeft drie kinderen samen met Enrique Iglesias, namelijk Lucy, Mary en Nicholas.

Ze geniet vandaag de dag erg van de privacy die ze heeft, maar is nog altijd te zien op Instagram. Ze post daar erg veel van haar kinderen, maar af en toe ook nog eens een kiekje van haarzelf. Dan is te zien dat ze er nog altijd op-en-top uitziet op haar 42e levensjaar. 

Wij selecteerden een aantal foto’s van de Instagram van sportvrouw Anna Kournikova: