Broer en zus zijn een ‘match’

Zijn vrouw, de moeder van hun twee kinderen, moest aan haar nier geopereerd worden. Ze was ziek geworden na de geboorte van hun tweede zoontje. Ze hadden de familie van de vrouw gevraagd om een nier te donderen, maar er was geen match of donor beschikbaar, dus de man ging zich laten testen.

Ik liet me testen om te zien of ik mijn nier kon doneren. Uiteindelijk kreeg ik een telefoontje dat ik match was. Toen begon de dokter over het doen van een extra test vanwege de informatie uit de weefseltest resultaten. Ik vond het goed en deed de test”, vertelde de man.

Toen hij de resultaten binnenkreeg, was hij in shock. Zijn vrouw en hij hadden een ‘abnormaal hoog’ matchpercentage. Hij vertelde: “DNA-informatie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een ouder kind match is ongeveer 50% en broer en zussen een match van 0-100.”

Het was erg zeldzaam om zo’n goede match te hebben als man en vrouw. Hij vertelde dat hij zijn vrouw acht jaar geleden had ontmoet. Ze wisselden nummers uit en spraken af om elkaar te zien. Uiteindelijk kreeg de man een baan aangeboden in de stad waar zij woonde. Hij wist toen nog niet dat ze familie zijn, omdat hij direct na zijn geboorte werd geadopteerd.

Ze is mijn vrouw en moeder van onze kinderen”

We zijn broer en zus. Nee, ik maak geen grapje. Ik weet niet wat ik in de toekomst moet doen, maar ik weet dat dit verkeerd is. Ze is mijn vrouw en moeder van onze kinderen.” 

Nadat hij zijn verhaal op Reddit had gedeeld, gaven andere gebruikers hun mening in de comments over de ongelukkige situatie. Iemand schreef: Jullie zijn nu al getrouwd en hebben kinderen, dat kan je niet terugnemen. Het heeft geen zin om hier een heel ding van te maken, denk ik.

Een ander schreef: Jullie hebben al kinderen en waarschijnlijk zijn ze gezond, aangezien jullie geen gekke afwijkingen hebben genoemd. Als jullie nu samen gelukkig zijn, dan zijn jullie gewoon gelukkig. Doneer de nier aan je zus/vrouw en blijf samen. Nog iemand schreef: Alles ging zo geweldig, het heeft geen zin op dit allemaal op te geven.

Wat zouden jullie doen?