1. Ogen

Vrouwen zijn dol op ogen, maakt niet uit of het de ijsblauwe ogen zijn van acteur Chris Hemsworth of de groene ogen van artiest Harry Styles. Dit heeft te maken met verschillende dingen. Zo is niet alleen de oogkleur belangrijk, maar ook de positionering van de ogen op het hoofd. Volgens de studie zou de optimale ruimte tussen de ogen en de mond ongeveer een derde moeten zijn van je gezicht. Maar ook de afstand tussen je twee ogen zou minder dan de helft van de breedte van je gezicht moeten zijn. Lekker veel wiskunde,maar het is wel zo. Omdat wij ook dol zijn op ogen, hebben wij ook een lijst met mooie vrouwen met blauwe ogen en donkere haren voor jullie opgesteld. Een combinatie waar velen een zwak voor hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

2. Schouders/ rug

Uit een studie van de Proceedings of the National Academy of Sciences blijkt dat vrouwen ruggen en schouders erg aantrekkelijk vinden. Tijdens het onderzoek moesten vrouwen aan de hand van 3D-modellen aangegeven welke lichaamstypes ze mooi vonden. Vrouwen kozen sneller voor langere en bredere mannen dan wat kleine en slankere mannen. Met andere woorden, een brede rug maakt je aantrekkelijker.

3. Mond

Houd jij van een mooie glimlach bij een dame? Wij ook. Die spontaniteit bij een vrouw laat ons op het puntje van onze stoelen zitten. Maar wat blijkt, vrouwen vinden dit juist minder aantrekkelijk. In een diepgaande studie door Jessica Tracy van de University of British Columbia blijkt dat vrouwen minder aangetrokken zijn tot een lachende, gelukkig uitziende man. Ze vallen vaker meer voor de ‘bad boy’-types. De zwoele uitdrukkingen met een niet bewegende mond is de ‘to-go’ move waar vrouwen op vallen.

4. Torso

Ongeveer 24 procent van de vrouwen voelt zich aangetrokken tot de borstkas van een man. Daarnaast koos dertien procent voor de buikstreek, wat betekent dat gehele romp meer aantrekkingskracht heeft dan andere lichaamsdelen. Dit blijkt uit een onderzoek van de online gezondheidsaanbidder Dr. Felix. Natuurlijk betekent het niet dat we het allemaal maar hebben over afgetrainde lichamen. Uit een ander onderzoek van Yale University blijkt namelijk dat vrouwen ook dol zijn op de welbekende dad-bods.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

5. Armen

Negentien procent van de stemmen in het onderzoek van Dr. Felix. gaf aan dat zij armen aantrekkelijk vinden. En ook hier, spieren maken net per se verschil, dus je hoeft niet gelijk de sportschool in te duiken