1. Het geven van extra complimenten

Over het algemeen is niemand vies van het krijgen van een compliment, maar overdrijf niet. Dat kan wanhopig overkomen. Wanneer je een dame aan de bar ziet zitten en haar een complimenten wil geven, kan dat. Geef een compliment over dat je haar zojuist leuk vond lachen of dat ze er goed uitziet in de jurk die ze aan heeft. Hou het daar ook bij en ga niet door met complimenteren. Dit zal haar alleen maar afschrikken.

 

2. Je date vergelijken met je ex

Ieder individu is speciaal en het is niet nodig om haar te vergelijken met iemand anders. Wanneer je op een date bent met een leuke dame, dan is het ├╝berhaupt een slecht plan om het veel over je ex-vriendin te hebben. Als je ook nog eens je date gaat vergelijken met je ex, dan zal zij zich op haar teentjes getrapt voelen. Je ex is verleden tijd en de date is nu degene die tegenover je zit. Leg de focus op haar.

3. Zeg nooit ‘voor iemand die…’

“Ik vind je echt mooi voor iemand die zo lang is”. Mannen, vermijd deze woorden. Hoewel jij het misschien helemaal niet slecht bedoelt, lijkt het alsof er een belediging in het compliment is verwerkt. Dit kan denigrerend voelen en dat is niet de bedoeling.

fouten complimenten geven

4. Een pikant compliment geven

Helaas worden tegenwoordig nog steeds ongepaste opmerkingen gemaakt. Daar kunnen we heel kort over zijn: gewoon niet doen. Je stelt een vrouw zo niet op haar gemak en je laat zien dat je verkeerde intenties hebt. Het gaat tenslotte om de klik tussen jullie.

5. Je compliment niet persoonlijk maken

Natuurlijk, als een man een vrouw benadert en zegt dat ze mooi is, is dat allemaal goed en prima. Het mag alleen allemaal wel wat specifieker. Te algemeen zijn is niet altijd de beste manier om een compliment te brengen. Vertel wat je oprecht leuk vindt aan haar en wat haar speciaal maakt.

Naast het maken van fouten bij het geven van een compliment, zijn er ook genoeg dingen die vrouwen heel fijn vinden om te horen. Bekijk de complimenten die vrouwen heel fijn vinden om te horen.