Found is de meest verontrustende film ooit

Found volgt het verhaal van een jonge jongen die ontdekt dat zijn oudere broer een zeer gevaarlijk man is. Dit simpele, maar huiveringwekkende plot wordt door regisseur Scott Schirmer omgezet in een angstaanjagende nachtmerrie vol bloed en geweld. De beelden waren zo grafisch dat de film in Groot-Brittannië pas werd uitgebracht nadat er 98 seconden aan schokkende scènes waren weggeknipt. In Australië was de film zelfs helemaal niet welkom zonder aanzienlijke bewerkingen.

Nu, meer dan tien jaar na de release, is er in Groot-Brittannië geen legale manier om deze film te bekijken, wat al genoeg zegt over de intensiteit en impact van de film.

De recensies over deze verontrustende horrorfilm

Bloederig, angstaanjagend en vooral ronduit verontrustend, Found duikt diep in de krochten van menselijk kwaad en doet dit op een manier die zelfs de meest doorgewinterde horrorfans zal laten huiveren en doen braken. In tegenstelling tot A Serbian Film, die vaak bekritiseerd wordt voor zijn shock value zonder enige vorm van diepgang, weet Found zijn publiek te grijpen met een verhaal dat zowel schokkend als toch best wel meeslepend is.

found

Eén recensie vat het perfect samen: “Gemaakt in 2012 – Misschien zelfs verontrustender dan A Serbian film. Nooit gedacht dat ik die woorden zou schrijven. En toch is deze film fantastisch. Dit is waarom. Het bloed is intens. Ik heb dit soort dingen nog niet gezien buiten de Franse extreme horrorfilms. Wat de film schokkend maakt, is niet alleen de hoeveelheid bloed, maar de manier waarop het wordt getoond is ingenieus.”

Een ander prijst de film ook en stelt: “De overvloed aan schokknoppen van de film zullen ook lang na het kijken in de hersenen blijven hangen.” Gebaseerd op een roman uit 2004 van Todd Rigney, heeft Scott Schirmer met beperkte middelen een indrukwekkend werk geleverd dat het donkere verhaal van Rigney tot leven brengt.”

Als je een liefhebber bent van horrorfilms die je echt tot op het bot laten rillen, dan is Found een must-see. Maar wees gewaarschuwd, deze film is niet voor de lichtgevoelige kijker. Durf jij het aan?