Forrest Gump staat nu op Netflix

Het kan zomaar zijn dat als je aan mensen naar hun rijtje met lievelingsfilms vraagt, Forrest Gump opduikt. Misschien staat de film ook wel tussen jouw eigen favorieten. De film komt uit 1994 en is weliswaar dus al 27 jaar oud, maar nog steeds weet de film kijkers over de hele wereld te raken. Dat heeft alles te maken met de sterke acteerprestatie van Tom Hanks. Hij speelt de hoofdrol in de dramafilm. Die hoofdrol is de rol van Forrest Gump zelf. De jongeman heeft een erg laag IQ en moeite met lopen. Dat zorgt ervoor dat hij veel wordt gepest, al raakt hij ook bevriend met het meisje Jenny. Naarmate hij ouder wordt, blijft hij de mensen om hem heen verbazen.

Forrest Gump

Historische momenten in tijdloze film

Tijdens Forrest Gump zien we hoe Forrest in allerlei historische situaties belandt én de nodige beroemdheden ontdekt. Zo meldt hij zich aan voor het leger, leert hij Elvis Presley danspasjes, ontmoet hij John Lennon en J.F Kennedy en raakt hij betrokken bij een orkaan. Alles staat in het teken van zijn snelheid (wie kent de zin ‘Run Forrest, Run!’ niet?) en zijn liefde voor Jenny.

Hoge IMDb-score en veel Oscars voor Forrest Gump 

Andere rollen worden gespeeld door Robin Wright (Claire in House of Cards) en Gary Sinise (CSI: New York). De cast werd aangestuurd door Robert Zemeckis, de regisseur achter onder andere de Back to the Future films. Het team achter Forrest Gump was goed voor vele prestigieuze awards. Zo won de film 6 Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Acteur in een Hoofdrol en Beste Regisseur. Op IMDb heeft Forrest Gump een score van een 8.8. Fans én critici zijn dus lovend over de film. Vanaf vandaag kan jij, samen met je familie of gewoon nostalgisch in je eentje, de film (weer) een keer kijken. Ook de klassieker Se7en met Brad Pitt en Morgan Freeman staat op Netflix.