Max Verstappen op de GP van Hongarije

De chaotische start van de race zorgde direct voor problemen voor Max Verstappen. Valtteri Bottas, de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes, botste door een fout achterop de auto van Lando Norris (McLaren). Wat volgde was een kettingreactie waar Max Verstappen ook de dupe van werd. “Ik word er gewoon weer afgekegeld door een Mercedes”, meldde Verstappen aan Ziggo Sport. “Het is uiteindelijk gewoon Bottas zijn schuld.”

Hoewel Sergio Pérez (teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull), Bottas (Mercedes), Charles Lecrerc (Ferrari) en Lance Stroll (Aston Martin) de race staakten vanwege de opgelopen schade, reed de Nederlander ondanks een halve auto ‘gewoon’ door.

Uiteindelijk won Esteban Ocon de GP van Hongarije. Voor hem was dit een memorabel moment, aangezien het zijn eerste overwinning ooit in de Formule 1 is. Lewis Hamilton eindigde op plek #2, waardoor hij op de ranglijst uitloopt op Max Verstappen. Momenteel heeft de zevenvoudig wereldkampioen een voorsprong van maar liefst 8 punten op Verstappen. De laatste podiumplek werd veroverd door Carlos Sainz Jr (Ferrari). Max Verstappen eindigde dus uiteindelijk op de negende plek en ontving hier nog twee punten voor. Je zou denken dat dit een wanprestatie is, maar niks is minder waar.

De schade aan de F1-wagen maakte rijden vrijwel onmogelijk

De schade aan de auto was namelijk groot. “Ik had zoveel schade, dat was niet meer te doen. Ik kon niet goed remmen in de bochten, alleen maar blokkeren, overstuur en onderstuur”, aldus de Nederlandse Formule 1-coureur.

Het Instagram-account van F1 plaatste namelijk een foto van de wagen waarop te zien is hoe de bolide er aan toe was na het ongeval.