Formula 1: Drive to Survive seizoen 4 op Netflix

Op seizoen 3 moeten we nog even wachten, maar wat ons betreft wordt er daarna hard gewerkt aan een seizoen 4 van Formula 1: Drive to Survive. De serie geeft een unieke kijk achter de schermen van de extreme races die binnen de Formule 1 wereld worden georganiseerd.

Niet alleen de coureurs zelf, maar ook hun teamleden, naasten en sponsors komen aan het woord. Zo heeft de serie al twee seizoenen lang de racewereld tot leven gebracht. Naar alle verwachtingen zal Netflix de samenwerking met Formula 1: Drive to Survive dan ook vernieuwen voor het vierde seizoen. Dat blijkt uit geruchten.

Formula 1: Drive to Survive seizoen 4

Zijn de opnames van het nieuwe seizoen al begonnen?

De geruchten zijn te lezen op de website NetflixJunkie. De website zelf haalt een Braziliaanse sportjournalist aan. Die Twitterde eerder al:  “A little behind the scenes: Perez is giving an interview via Zoom and, behold, two professionals who work on the filming of Netflix are behind him … it seems that they are already starting the fourth season even before the third premieres!”

Met andere woorden: ook al is seizoen 3 nog niet gelanceerd, Netflix lijkt nu al de eerste opnames voor Formula 1: Drive to Survive seizoen 4 achter de rug te hebben.

Wat is de releasedatum op Netflix?

Het is nog niet bekend wanneer we kunnen genieten van het vierde seizoen. Normaal zit er zo’n jaar tot 14 maanden tussen de verschillende seizoenen. De precieze releasedata, zoals die van het derde seizoen, worden meestal gekoppeld aan de start van het raceseizoen. Naar alle verwachtingen kunnen we het vierde seizoen dus verwachten rond maart in 2022.

Tot die tijd kunnen we ons gelukkig voorbereiden op seizoen 3, dat we over een paar weekjes kunnen verwachten. In de nieuwe afleveringen zien we hoe de coureurs in bubbels moeten leven en hoe de gehele racewereld te maken krijgt met lockdowns en besmettingen. De serie heeft een 8.6 op IMDb. De vraag is natuurlijk of dat cijfer omhoog gaat of juist wat daalt, na de komst van seizoen 3 (en dus 4!).