Flirten via social media, de strategie

Een gebrek aan de juiste vaardigheden doet jouw kansen sneller verdwijnen dan een “Deed het pijn toen je uit de hemel viel?” als openingszin in de kroeg. Lees hier alle do’s en dont’s wanneer het aankomt op flirten via social media.

1. Houd je profiel up to date

Wanneer jij heel onbekend in iemands ‘DM’s slide’, kan je er op zijn minst voor zorgen dat deze dame kan zien wie je bent. Dat jij haar vakantiefoto’s van 2013 al grondig hebt bekeken, betekent niet dat zij ook weet wie jij bent. Voor succesvol flirten is wederzijdse interesse essentieel.

Zonder een goed bijgehouden profiel kan de dame op wie jij je oog hebt laten vallen nooit besluiten of zij net zo geïnteresseerd is als jij. Laat via foto’s meer zien dan alleen je perfecte selfie look, door foto’s te posten waarop eigen interesses en hobby’s goed naar voren komen. Hoe oppervlakkig en uiterlijk gebaseerd social media namelijk ook kan zijn, innerlijk is ook nog steeds belangrijk. Toch?

2. Wees niet te gretig

Interesse tonen, oke. Maar wees niet die gast waarvan ‘die vriend per ongeluk 2 hele oude foto’s liket’. Stuur ook geen dronken DM’s of reacties die vertellen hoe ‘lekker’ ze wel niet is, dat zal ze heus niet waarderen.

flirten via social media

Begin rustig met duidelijk maken dat je er bent. Zorg dat je niet meer onbekend en anoniem bent wanneer je voor het eerst echt contact zoekt. Like eerst een paar foto’s (wanneer ze een nieuwe post, niet oude foto’s) en reageer eens op haar story. Kijk vanuit hier of er wederzijdse interesse is en bouw daar op verder. Een paar simpele likes of een normale reactie op haar story laat haar ook zien dat je interesse hebt. Daar is geen liefdesbetuiging onder haar meest sexy foto voor nodig.

3. Opstaan en doorgaan

Net zoals in real life, zal niet elke poging succesvol zijn. Wanneer je geen blijk krijgt van wederzijdse interesse, durf dan ook je verlies te nemen. Probeer het gewoon opnieuw bij de volgende die je tegenkomt en zorg er voor dat je niet bekend komt te staan als die creepy gast met net iets teveel doorzettingsvermogen. Wie weet kom je nog een leuke vriendin van haar tegen en je wilt niet dat je al begint met een slechte reputatie. Maak het jezelf niet moeilijker dan dat het al is.

4. Durf de volgende stap te zetten

Of het nu de stap is van foto’s liken naar die eerste comment, die eerste comment naar die eerste DM, of zelfs van actief DM’en naar een échte date. Zorg dat er progressie zit in jullie contact. Durf zelfverzekerd over te komen en te laten zien dat je niet bang bent om die volgende stap te nemen.

Zelfverzekerdheid vinden vrouwen vaak erg aantrekkelijk. Wanneer jij aantoont bang te zijn initiatief te nemen voor de volgende stap, zal er zeker een ander zijn die dit wel durft. Geloof ons, jij bent zeker niet de enige die heeft opgemerkt hoe mooi die ene vrouw is…. En ook zeker niet de enige die na wat online research die eerste stappen naar contact heeft durven zetten.

5. Zie online als offline

Online daten is niet heel anders dan offline daten. In de kroeg laat jij ook niet gelijk zien waar zij mee te dealen heeft wanneer je succesvol bij haar in bed belandt. Stuur hier dus ook niet gelijk online foto’s van, jullie begrijpen wel wat we bedoelen…

flirten via social media

Offline zal de kans dat jij scoort door te beginnen met hoe graag je haar in je bed wilt ook maar zeer sporadisch succesvol zijn, dus wees ook wat subtieler met het contact. Net zoals je, uitzondering daargelaten, tijdens een normaal gesprek niet snel vraagt hoe haar familievakantie naar het Gardameer was. Kom je online ook eerder over als stalker dan als geïnteresseerde potentiële date wanneer je foto’s van jaren terug liket. Houd het recent.

Succesvol deze stappen doorlopen en een date geregeld? Zo rock je een goed gesprek op de eerste date