Grenzen aangeven is belangrijk in een relatie

Het zit in onze nature om hier en daar een beetje te flirten. De kick die je daarvan krijgt, daar houden we van. Het helpt dan ook enorm voor je zelfbeeld, maar waar ligt de grens? Het is sowieso belangrijk om samen met je partner te praten over jullie grens. Wees niet bang om te vragen wat wel en niet oké is. Wat vind jij dat kan? En wat vindt zij acceptabel? Misschien vindt zij het prima als je wat luchtige gesprekken voert op een feestje, maar is ze minder blij als je te lang blijft hangen bij die ene persoon. Je moet daar samen duidelijk afspraken over maken.

 

Flirten is een gevarenzone

We hoeven alleen ook weer niet te naïef te zijn. Flirten kan echt een gevarenzone zijn. Wat begint als een knipoog kan al snel veranderen in de vraag om samen een drankje te doen. Echter moet je de ander altijd laten weten dat je bezet bent op een gegeven moment. Anders ben je met gevoelens aan het spelen. Respect komt dus ook om de hoek kijken.

Onschuldig plezier of een red flag?

Maar goed, flirten kan ook hartstikke onschuldig zijn en het hoeft echt niet te betekenen dat er wat mis is. Het kan zelfs wat pit aan jullie band geven. Het is fijn om toch nog even te weten dat je goed in de markt ligt, zolang je maar weet waar je stopt.

Ga niet jullie besproken grens over en vergeet niet waar je in eerste instantie voor gekozen en voor gewerkt hebt. Je partner zit thuis misschien wel op je te wachten. Hoe vreselijk zou het zijn als je haar moet vertellen dat je wel te ver bent gegaan. Je wilt zelf ook niet de red flag in de relatie worden, lijkt ons.

Hoe ver kun je dus gaan met flirten als je al bezet bent? Dat is een vraag die je zelf moet beantwoorden. Praat en communiceer erover. Op die manier weet je beide wat je kan verwachten.

Heb je nooit door wanneer een vrouw met je flirt? Vrouwen die non-verbaal flirten: 5 hints voor elke man