1. Langdurig oogcontact

Eén blik zegt meer dan duizend woorden. Oogcontact is een belangrijk non-verbaal signaal tijdens het flirten door vrouwen. Ze proberen hiermee te laten zien dat ze je zien zitten, maar kijken daarnaast ook of het wederzijds hetzelfde is.

Let wel op. Een langere, diepere blik kan duiden op interesse en aantrekking, terwijl een snelle blik eerder op beleefdheid kan wijzen. Zoals mannen met een openingszin de eerste stap kunnen zetten is dit de eerste stap voor veel vrouwen.

2. Lichaamstaal

Een vrouw kan uren in de badkamer staan om haarzelf op te tutten. Ja, deels is dit voor haarzelf, maar tegelijkertijd stelt ze zich zo aantrekkelijk mogelijk op. Geef haar dat complimentje en ga erop af, ze kan niet wachten tot het gebeurt.

Ga je vervolgens het gesprek aan en wijzen de voeten naar jou? Dan weet je zeker dat ze is waar ze wil zijn. Wijzen de voeten naar een andere kant? Dan kan het zijn dat ze niet helemaal op haar gemak is en er eigenlijk niet zoveel zin in heeft.

3. Prutsen en friemelen

Als een vrouw met je flirt, kan ze zenuwachtig overkomen. De zenuwen zijn niks slechts, want het betekent alleen maar dat je haar een avontuurlijk en spannend gevoel geeft. Speelt ze bijvoorbeeld met haar oorbellen, ringen of haar haren? Dan kan je al gauw door hebben dat je haar op de positieve manier zenuwachtig maakt.

4. Nabijheid

Probeert een vrouw steeds dichterbij te komen? Raakt ze hier en daar je arm of schouder aan? Dan ben je goed op weg. Op deze manier probeert ze steeds dichterbij je te komen en dan is het aan jou de taak (volgens de vrouw) om het door te hebben. Je kan je afvragen: is dit niet hoe ze is? Doet ze dit bij iedereen? Vrouwen doen dit pas wanneer ze interesse in je hebben en ze hopen dat het wederzijds zal zijn.

5. Grotere pupillen

Net zoals we onze armen kruisen als we ons ongemakkelijk voelen, vergroten de pupillen als er oxytocine vrijkomt. Dit wordt ook wel het liefdeshormoon genoemd en gek is het niet. Uit onderzoek van Jstor is gebleken dat vooral bij vrouwen de pupillen groter worden als ze iemand zien die hen triggert.