Flint Town geeft eerlijk beeld

De documentaire Flint Town laat in acht afleveringen zien hoe het de bewoners van Flint, Michigan (Flint Town genoemd) vergaat. In het Amerikaanse dorp is een groot tekort aan politieagenten. Er zijn maar 98 politieagenten aan de gang, terwijl er rond de 100.000 mensen wonen. Armoede en criminaliteit zijn aan de orde van de dag. Het vertrouwen in de politieagenten is hierdoor soms ver te zoeken. Tijdens de afgelopen Amerikaanse verkiezingen werd de documentaire opgenomen. Hierdoor wordt duidelijk dat ook deze verkiezingen een grote rol spelen in Flint Town.

flint town op Netflix

Watertekort

Naast de criminaliteit en het politietekort worstelt Flint met nóg een groot probleem: een grote watercrisis. Hierdoor zit de gehele stad zonder drinkwater. De eerste aflevering focust hier op en laat zien wat het met de maatschappij doet. Ook treedt er een nieuwe burgemeester aan en strijdt de politie tegen afpersing. In andere afleveringen krijgt de stad onder andere een bezoek van Trump. Er beginnen nieuwe agenten met hun werk, terwijl er ook verdeeldheid in het politieteam is. Door al deze ontwikkelingen te laten zien, geven de documentairemakers een eerlijk, rauw en realistisch beeld van het leven in de veelbewogen plaats.

Goede score voor de documentaire op Netflix

De documentaire wordt alom geprezen. Op Rotten Tomatoes krijgt de documentairereeks een critici score van 95% en een publieksscore van 90%. Ook op IMDb zijn de beoordelingen positief, met een gemiddelde score van een 7.3. Op Netflix kunnen we veel documentaires vinden. Wij lieten je daarom eerder al de 20 beste documentaires op Netflix zien. Ook Flint Town staat op Netflix.