De 50 raarste wetten en regels in Europa

Dit zijn ze dan, de 50 raarste wetten in Europa. Het feit dat Nederland niet in dit rijtje staat, is iets om trots op te zijn.  We krijgen vanwege bepaalde regels toch wel een heel gek beeld van een aantal landen.

 1. Toch een andere naam verzinnen dan maar: in Frankrijk is het illegaal om je varken Napoleon te noemen.
 2. Als je in Chelyabisnk (Rusland) in een vieze auto rondrijdt, riskeer je een boete van 2000 roepies (omgerekend 56 euro).
 3. In Milaan is het een wettelijke eis dat men ten alle tijden lacht, behalve op een begrafenis of in het ziekenhuis. Dat betekent dus ook op maandag. In de spits. Wat een feestje.
 4. Een Engelse wet verbiedt het mensen om in het parlementshuis te sterven.
 5. Op sommige archeologische grond, waaronder de Acropolis, is het dragen van hakken verboden.
 6. Tussen 15:29 en 17:47 mogen mensen die in Madrid wonen elkaar niet vragen hoe laat het is.
 7. Mannen die in Italië in het openbaar een rokje dragen, kunnen worden opgepakt.
 8. Wanneer je in Denemarken een verdwaald kind vindt, mag je het kind als je eigen kind claimen als er binnen twee uur nog geen ouder is verschenen om het kind op te eisen.
 9. Heb je de pest, en ben je in Engeland? Dan is het illegaal om een taxi aan te houden.
 10. Elke man die uien draagt en Parijs over straat gaat, heeft het wettelijke recht op de rechterkant van de straat50 rare wetten
 11. Zin in een goeie stapavond, zonder legale consequenties? Ga dan naar München. Tijdens het Oktoberfest is daar namelijk niemand dronken voor de wet. Ongeacht hoeveel alcohol er in je bloed zit.
 12. In Griekenland is het niemand toegestaan om elektrische spellen te spelen.
 13. Als je het verstandige idee hebt om een man in Noorwegen uit te dagen tot een vuistgevecht tot de dood, moet hij deze uitdaging accepteren. Doet hij dit niet, dan is hij je een boete van vier herten verschuldigd.
 14. “Hey, how are you doing?” stel die vraag maar niet in Rusland. Daar is het namelijk illegaal om een zin te formuleren met meer dan vier Engelse woorden.
 15. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Leuk woord voor galgje. Kinderen die in dit dorpje in Wales wonen, moeten als ze zes jaar oud zijn de naam van het dorp kunnen spellen. Op hun dertigste moeten ze het ook kunnen uitspreken.
 16. Het is verboden om in Turkije verliefd te worden op de zoon, dochter, vrouw, bediende of dieren van je buurman.
 17. Lastig voor onze klagende Nederlanders: tijdens de langste uren van winterse duisternis is het in Zweden verboden om te klagen dat je zou willen dat het zonnig was.
 18. Wat in Italië wel is toegestaan volgens de wet, is het in de kont knijpen van een meisje.
 19. Ben je een Schotse man en komt je ondergoed onder je kilt uit, dan ben je verplicht om een boete te betalen. Van twee biertjes.
 20. Lekker is dat. Zit je in Schotland op de toilet en klopt iemand op de deur met de vraag of hij jouw toilet mag gebruiken, dan moet je dit toestaan.50 rare wetten
 21. Op je gemak een berg af skiën in Switzerland mag alleen als je géén poëzie voordraagt tijdens het skiën. Dat is namelijk verboden.
 22. In Veticaanstad is het nog steeds illegaal om te scheiden. In Malta werd dit pas gelegaliseerd in 2011.
 23. Dat wordt op blote voeten lopen op het eiland van Capri, Italië. Luidruchtige sandalen zijn daar namelijk niet toegestaan.
 24. Ben je opgepakt vanwege één van de bovenstaande redenen? Dan is het hopen dat je in Denemarken bent. Daar is het namelijk niet illegaal om te ontsnappen uit de gevangenis.
 25. Rond de Middellandse Zee zijn ze duidelijk geen fan van slippers. In Spanje wordt het dragen van slippers namelijk beboet met 200 euro.
 26. In Barcelona wordt je op de bon geslingerd als je spuugt.
 27. Diervriendelijk zijn ze dan weer wel in Italië: als je niet drie keer per dag met je honden een ommetje maakt, kan je daar maar liefst 600 euro voor moeten betalen.
 28. Dichter bij huis moeten Belgische meisjes toestemming vragen aan hun vader wanneer zij een minirokje willen dragen dat meer dan vier centimeter boven de knie komt.
 29. Verkleedfeestjes zitten er niet in als je Deens bent. Daar is het dragen van pruiken voor vrouwen verboden.
 30. Voetbalfeitje: het jaartal 1966 mag niet worden genoemd op voetbalgrond in Duitsland. Toen won Engeland de wereldbeker van Duitsland.50 rarre wetten
 31. De inwoners van Monaco mogen niet in het Monte Carlo Casino spelen.
 32. Misschien wel de vreemdste: het is illegaal om dronken te zijn in een Britse pub.
 33. Finland heeft een vreemde manier voor die autoboetes: die worden bepaald afhankelijk van je inkomen.
 34. Een beetje eerbiedig alsjeblieft. Eet of drink je in Florence in de buurt van een kerk, dan wordt je daarvoor op de bon geslingerd.
 35. Trek achter het stuur in Cyprus, dan heb je pech. Daar is eten en drinken terwijl je drinkt niet toegestaan.
 36. Wat dan weer wel mag in Frankrijk, is het trouwen met een dood persoon.
 37. Binnen de oude muren van York in Schotland mag je legaal iemand vermoorden. Enige voorwaarde is dat die persoon een pijl en boog draagt.
 38. In de hoofdstad van Estland, Talin, mag er tijdens de seksuele daad helaas niet worden geschaakt. Dat is verboden.
 39. Zouden ze dan toch bestaan? In het Franse dorpje Cateauneuf-du-Page mogen er geen vliegende schotels vliegen of landen.
 40. Ruzie maken in Italië is ook geen goed idee. Als je daar tegen een man zegt dat hij “no balls” heeft, riskeer je een boete.50 vreemde wetten
 41. Een romantisch afscheid zit er niet in op treinplatformen van Frankrijk. Om treinvertragingen te voorkomen hebben ze het daar verboden om elkaar te kussen op het platform.
 42. Seks is alleen toegestaan in het donker en niet in het licht, in Budapest.
 43. In Sevilla staat er wel een hele hoge boete op het ophangen van je ondergoed aan een waslijn. Die boete kan oplopen tot 3000 euro (!)
 44. “Je bent nog lelijker dan je moeder!” Is een zin die wij nooit tegen onze geliefde zouden zeggen, maar in Denemarken al helemaal niet. Daar kan je er tot een jaar gevangenisstraf voor verdienen.
 45. In Frankrijk zijn autorijders verplicht om een blaaspijpje voor autocontrole bij zich te hebben. Dit geldt ook voor toeristen.
 46. In een dorpje in de buurt van Venetië mag je geen zandkastelen bouwen.
 47. Mocht je een politieagent in Duitsland met du (wat informeel is) in plaats van Sie, dan kan hij je bekeuren tot 600 euro.
 48. Daar zijn de Denen weer. Als je daar aan het einde van een maaltijd in een restaurant nog niet vol zit, hoef je niet de rekening te betalen.
 49. Huiselijk geweld in Londen is legaal, mits het voor 9 uur ’s avonds gebeurt en de buren niet tot overlast is.
 50. Mocht je in een appartement in Switzerland wonen, let dan op wanneer je doorspoelt. Doe je dit na 10 uur ’s avonds, dan ben je strafbaar.

50 rare wetten