300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire is het vervolg op het originele 300, bekent van uitspraken als ”This is Sparta!”. Het vervolg neemt ons mee terug de geschiedenis is, naar verschillende veldslagen tussen het Perzische en het Griekse Rijk. De film is vooral één lange rit aan actiescènes, waarbij de strijd zowel op het water als ter land wordt uitgevochten.

De hoofdrol van legeraanvoerder Themistocles wordt gespeeld door Sullivan Stapleton. Qua vrouwelijk schoon hebben we niets te klagen in 300: Rise of an Empire. Lena Heady (Cersei in Game of Thrones) en Eva Green (bekend van onder andere Casino Royale) spelen namelijk in de film. Vanaf dinsdag 1 december staat de film nieuw op Netflix.

IMDb-score: 6.2

 

The Walking Dead seizoen 10

Ook The Walking Dead seizoen 10 verschijnt dinsdag nieuw op Netflix. In seizoen 9 van de serie was te zien hoe Alpha, Beta en de rest van de Whisperers nergens voor terug leken te deinzen. De scène van aflevering 15 waarbij we een aantal groepsleden op een wel héél lugubere manier terugzagen, is je waarschijnlijk dus nog wel bijgebleven.

In seizoen 10 zien we hoe de strijd tussen de Whisperes en de overlevers op Hiltop, de Kingdom en andere plaatsen verder gaat. Een aanvankelijke ‘wapenstilstand’ blijkt minder waterdicht dan gedacht. Voor we het heten barst de overlevingsstrijd weer los – en dan zijn er altijd ook nog die zombies.

IMDb-score: 8.2

 

Glory

Morgan Freeman en Denzel Washington schitteren in deze vette oorlogsfilm uit 1989. We volgen het 54ste Infanterie Vrijwilligers van Massachusetts tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Uniek aan deze lichting soldaten was dat het het eerste bataljon was dat volledig bestond uit Afro-Amerikaanse soldaten. De voorbereidingen en uiteindelijke strijd zijn zwaar en er staat veel op het spel.

Glory gaat over niet opgeven en kameraadschap en was destijds genomineerd voor 5 Oscars. Uiteindelijk won de film die voor Beste Mannelijke Bijrol, Beste Geluid en Beste Cinematografie. Vanaf dinsdag 1 december staat de film nieuw op Netflix.

IMDb-score: 7.8

 

Ook na december blijft Netflix bezig. Zo schreven wij eerder al welke 4 topseries er in de maak zijn voor een nieuw seizoen op Netflix.