La Révolution

Eerder lieten we je al weten dat La Révolution zomaar eens dé nieuwe hit van Netflix kan gaan worden. De serie speelt zich af ten tijde van de Franse Revolutie uit de 18e eeuw. Helemaal historisch juist is de serie niet, want er worden ook behoorlijk wat fantasy-elementen in verwerkt.

Centraal staat Joseph Guillotin (de werkelijke uitvinder van onder andere de guillotine). Hij doet onderzoek naar de moord op een vrouw en komt er achter dat haar bloed letterlijk blauw is. Wat blijkt? Het is een mysterieuze ziekte waarmee de rijke elite de armeren probeert te vergiftigen. Geschiedenis, fantasy én mysteriefans kunnen vanaf vrijdag 16 oktober de klassenstrijd volgen. Dan staat de serie nieuw op Netflix.

 

The Trial of the Chicago 7

In The Trial of the Chicago 7 reizen we terug naar 1968. In dat jaartal vonden er grootschalige protesten rond in Amerika: men demonstreerde tegen de Vietnamoorlog en vooral de politie moest het hierbij ontgelden. Ná de protesten is de vrede nog steeds niet teruggekeerd. Een kleine groep demonstranten, de ‘Chicago 7’ genoemd, worden aangeklaagd voor hun rol in de demonstraties. Onder andere Sacha Baron Cohen en Eddie Redmayne spelen in de film, die vanaf vrijdag 16 oktober nieuw op Netflix staat.

 

Aquaman

Ben jij fan van het superheldengenre, dan weet je waarschijnlijk maar al te goed wie Aquaman is. Deze superheld haalt zijn krachten uit de zee. Arthur Curry (de persoon achter de superheld) komt er achter dat zijn halfbroer kwaad in de zin heeft. Deze wil immers de zeevolken verenigen en zo de mensheid uitroeien. Aan Aquaman de taak om hier een stokje voor te steken. De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Mamoa. Andere rollen zijn er voor Amber Heard, William Dafoe en Nicole Kidman. Vanaf zaterdag 17 oktober staat de film nieuw op Netflix.

IMDb-score: 6.9

 

Kick-Ass 2

Het eerste deel van Kick-Ass zorgde in 2010 voor een onvergetelijke kijkervaring. Ook het vervolg was zeer vermakelijk te noemen. In dit deel volgen we wederom het personage Kick-Ass (gespeeld door Aaron Johnson). Na de gebeurtenissen uit het eerste deel sluit Kick-Ass zich aan bij een groep superhelden die de naam ‘Justice Forever’ dragen. Al gauw krijgt de bonte verzameling superhelden te maken met Red Mist, die samen met zijn eigen groep schurken zint op wraak op Kick-Ass en Hit-Girl. Vanaf zaterdag 17 oktober staat de film nieuw op Netflix.

IMDb-score: 6.5