10. The Avengers

Deze superheldenfilm uit 2012 was, en is nog steeds een absolute hit. Deze brute film, gebaseerd op het stripboek van Marvel, is onder andere ontzettend populair door de hoeveelheid grote acteurs. Zo speelden onder anderen Robert Downey jr., Chris Evans, Chris Hemsworth en Scarlett Johansson grote rollen in de film. Daarnaast is dit de eerste film van Marvel waar meerdere superhelden van de Marvel-films bij elkaar komen. Wat heeft de film opgeleverd? $ 1.520.538.536. Een prima binnenkomer op de lijst van films met de hoogste opbrengst.

Avengers

9. The Lion King

Even voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over de klassieker van Disney uit 1994. Ondanks dat deze ook alle lof verdient, gaat het hier over de vernieuwde versie van Disney uit 2017. Toch kunnen we wel stellen dat de klassieker zeer heeft bijgedragen aan de nieuwere fantasyfilm. De film heeft maar liefst $ 1.663.075.401 opgeleverd.

films hoogste opbrengst

8. Jurassic World

Ook deze film heeft zijn succes grotendeels te danken aan de rest van de Jurassic Park serie. Deze Amerikaanse sciencefictionfilm is het vierde deel van de Jurassic Park serie, en stamt uit 2015. Het mooie aan deze film is dat hij 22 jaar later uitkwam dan Jurassic Park, en precies 22 jaar later verdergaat in de verhaallijn. Al met al heeft deze film een hoop mensen naar de bioscoop weten te lokken, en hebben ze er uitstekend aan verdient. Het gaat om een opbrengst van $ 1.671.537.444.

best verkochte films

7. Spider-Man: No Way Home

Alweer een film van Marvel. Deze superheldenfilm uit 2021 komt ook voort uit de eerdere films van Spider-Man. Wat de film zo bijzonder maakt, is dat alle grote acteurs van Spider-Man terugkomen in deze film. Zo spelen Tobey Maguire, Andrew Garfield en Tom Holland in de film. Marvel heeft uiteindelijk ook een behoorlijk bedrag opgehaald voor de film: $ 1.921.847.111

Films hoogste opbrengst

6. Avengers: Infinity War

We kunnen in de tussentijd wel stellen dat Avengers een recept is voor succes, en dat Marvel een prima boterham kan beleggen. Deze film uit 2018 is de derde film uit de Avengers-serie, en leverde wederom een lekker bedrag op. Marvel haalde met deze film een bedrag van $ 2.052.415.039 binnen. Lekker hoor!

Avangers Film goed gescoord

5. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens

Luke Skywalker en han Solo keren terug! Na een stilte van ongeveer tien jaren is het dan toch tijd om een nieuwe film van Star Wars uit te brengen: deel 7. Dit vervolgdeel van de Star Wars-films, werd een absoluut succes en is zeer in trek bij de liefhebbers. Hoeveel dit zevende deel heeft opgeleverd? Maar liefst $ 2.264.743.305. Dit maakt het zevende deel van Star Wars de nummer vijf in de films met de hoogste opbrengst.

films veel opgeleverd

4. Titanic

Een film uit de vorige eeuw zowaar! Deze absolute klassieker, gebaseerd op het tragische waargebeurde verhaal, kunnen de meeste mensen op deze wereld wel dromen. Bovendien was dit ook nog eens de film waarin Leonardo DiCaprio zijn absolute doorbraak had. Al met al is deze film zodanig vaak bekeken dat hij een bizar bedrag heeft opgeleverd. Om precies te zijn $ 2.264.743.305.

Films hoge opbrengst

3. Avatar: The Way of Water

Deze film, is het vervolg op de absolute monsterhit Avatar. De film uit 2022 is een absolute science-fiction film, met een unieke zelfbedachte virtuele wereld. Al met al is deze film net als de eerste film van Avatar een groot succes geworden, en heeft hij een groot bedrag opgeleverd. De opbrengst van de film bedraagt zo’n $ 2.320.250.281

Film winsten

2. Avengers: Endgame

Ja, ook deze film uit de Avengers-serie leverde een bizar bedrag op. Deze film uit 2019 van Marvel wordt door sommigen als de meest succesvolle film ooit gezien, en dat is niet zonder reden. Al met al heeft deze film helaas net niet de nummer 1 in de lijst bereikt, maar staat hij wel stipt op nummer 2. De opbrengst van deze film ligt op $ 2.799.439.100.

Film goed verdienen

1. Avatar

Stipt op nummer 1: Avatar. Deze absolute winnaar uit de lijst is wellicht dan ook wel de meest populaire science-fiction film ooit. Hoeveel ze hebben verdiend aan deze film? De productiekosten lagen rond de $ 237 miljoen, maar dat valt helemaal in het niks bij de gigantische opbrengst die de film heeft opgeleverd. De opbrengst van de film lag op maar liefst $ 2.923.706.026. Dit maakt Avatar de winnaar in de lijst van films met de hoogste opbrengst.

best bekeken films

Ben je ook benieuwd naar welke films het meest hebben gekost? Dit zijn de 10 duurste films aller tijden.