Een gestrande astronaut in The Martian

The Martian, die deze week op Netflix verschijnt, gaat over Astronaut Mark Watney. Hij zet als een van de eerste mensen een voet op Mars, samen met zijn team. Dat klinkt heel gaaf, maar hij zal ook waarschijnlijk de eerste zijn die daar sterft. Door een hevige storm raakt Mark verwond en kan het team hem niet terugvinden.

Commandant Lewis besluit om hem, voor de veiligheid van de rest van het team, achter te laten. Terwijl de dagen verstrijken lijken de levensvoorraden van Mark steeds verder op te raken. Het lijkt er steeds meer op dat hij zijn laatste adem op deze planeet moet uitpuffen. Zal hij dit overleven? Het verhaal is niet uit het niets verzonnen door de regisseur. De film is namelijk gebaseerd op het boek ‘The Martian‘ van Andy Weir.

Check hieronder de trailer van The Martian:

 

Regie en cast van de film

De regie van de film is in handen van Ridley Scott. Hij heeft onder andere meegewerkt aan de film Gladiator. Ook heeft hij de nieuwe film Napoleon geregisseerd. De hoofdrol van Mark Watney wordt gespeeld door Matt Damon. Hij heeft al in meerdere films gespeeld en is bekend van Good Will Hunting, en The Departed. Een andere grote rol, die van commandant Lewis, wordt gespeeld door Jessica Chastain. Zij speelde eerder ook al de rol van Murph in Interstellar.

Martian film op netflix

Reviews van critici en kijkers

De film wordt door critici en kijkers zeer gewaardeerd. Zo krijgt de film op IMDb een 8.0/10 sterren. Ook op Rottentomatoes krijgt de film van critici 91% op de Tomatometer en 91% van het publiek. Dat zijn goede scores!

Op platform X (voorheen Twitter) zijn de kijkers ook enthousiast over de film, en doen vele positieve woorden over The Martian de ronde. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje. Check ze hieronder.

Review Martian

Martial Netflix

Film Martian op Netflix

Al helemaal warm geworden? The Martian is vanaf 22 maart te bekijken op Netflix. Tot die tijd kan je kijken naar andere films met Matt Damon.