Snowpiercer seizoen 2 – dinsdag 26 januari

Het eerste seizoen van Snowpiercer was meteen een groot succes op Netflix. Dat leek Netflix van tevoren duidelijk te hebben ingeschat. De serie verscheen namelijk niet in z’n geheel online, maar er verscheen elke week één aflevering nieuw op Netflix. In de afleveringen volgen we de ‘Snowpiercer’, een gigantische trein. Buiten is de wereld steeds kouder geworden. Overleven is dus ook niet meer mogelijk, behalve aan boord van Snowpiercer. Daar strijden de armsten en de rijksten, ingedeeld in verschillende coupe’s en klasses, met elkaar om de macht.

In seizoen 2 kunnen we onder andere Sean Bean (Ned Stark in Game Of Thrones) gaan verwachten. Hij speelt Mr. Wilford, de oprichter van de trein, die op een andere trein (de Big Alice) nog in leven blijft. Hij is niet het enige nieuwe personage dat op de trein nog leeft: ook Melanies dochter bleek aan het einde van seizoen nog in leven te zijn. De confrontatie met haar dochter zal ongetwijfeld veel invloed hebben op Melanie. Hoe de verhaallijnen zich precies zullen ontwikkelen, is vanaf dinsdag 29 december te zien. Dan verschijnt Snowpiercer seizoen 2 nieuw op Netflix.

 

The Dig – vrijdag 29 januari

Ralph Fiennes (Voldemort in Harry Potter, M in de James Bond-films) speelt in The Dig de rol van een archeoloog. In het waargebeurde verhaal wordt deze plaatselijke archeoloog benaderd door een rijke weduwe. In haar tuin bevinden zich allemaal gigantische heuvels. Ze wordt benieuwd naar wat er zich onder die heuvels bevindt, maar de ontdekking had ze nooit aan zien komen.

Vikingschatten, schepen en wapens duik allemaal op in haar achtertuin. Al gauw worden de opgravingen wereldnieuws en worden de levens van de weduwe en de archeoloog volledig op hun kop gezet. Hou vanaf 29 januari, als The Dig nieuw op Netflix verschijnt, de film goed in de gaten. De veelbelovende film kan namelijk zomaar eens een gooi doen naar een Oscar bij het nieuwe nominatieseizoen.