Releasedatum van FIFA 21

Vanaf 9 oktober ligt FIFA 21 op je te wachten in de schappen. Een ‘echte’ trailer blijft helaas nog uit, maar de eerste sfeerbeelden zijn wel al op het online landschap gepompt. Aangezien er nu – en de komende tijd – mensen veel thuiswerken zal deze game flinke overuren gaan draaien en ook een leger boze moeders en partners doen aanrukken.

Foto: Electronic Arts

Details van de nieuwe game

Door de jaren heen is er flink vooruitgang geboekt. De werkelijkheid is natuurlijk zeer lastig na te bootsen, maar ze komen er al een heel eind in. Ze beloven in deze nieuwe game dan ook nog veel meer details. EA streeft ernaar dat het stadion-gevoel nog echter aan gaat voelen. Elk kanonschot in de kruising, iedere tackel of een pegel tegen het aluminium moet gaan binnenkomen alsof je er echt bij bent. Dat heerlijke gevoel wanneer je de bal precies goed raakt wordt zo nog lekkerder. Ook de PlayStation 5 DualSence-controller moet naadloos aansluiten bij dat riedeltje.

Foto: Electronic Arts

Trailer van FIFA 21 en Madden 21

Ook verscheen er gisteravond een trailer van FIFA 21 in combinatie met Madden 21. Het idee achter deze trailer is om wat licht te schijnen op de kracht van next-gen, maar voordat we de game op de PlayStation 5 en Xbox Series X kunnen verslijten, verschijnt ‘ie eerst nog op de huidige generatie. Veel om naar uit te kijken dus!

 

Gratis Playstation 5 update

Spelers die de PlayStation 4 variant op de kop tikken, krijgen een gratis upgrade naar de PS5-versie. Zodat je niet je kostbare Ultimate Team kwijtraakt tijdens deze overstap. Mede dankzij de next-gen technieken die de Playstation 5 belooft zijn er zeer snelle laadtijden, verbeterde lichteffecten, wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘enhanced animation technology‘ en moeten de spelers die niet in de buurt van de bal zijn beter inspelen op jouw acties. Mocht je in het bezit zijn van EA Acces of een Origin Access Basic-member zijn, dan kun je de game op 1 oktober al proberen.