Zomerfestivals in Nederland

Ook in 2019 belooft het weer een mooie zomer te worden met een hoop gedans en gefeest. Trommel je vrienden bij elkaar en bezoek een van de vele zomerfestivals in Nederland. Pleeg een dans, haal wat te eten bij een van de vele foodtrucks of ga heerlijk liggen chillen in het zomerse zonnetje. Feit is dat jij en iedereen die je meeneemt zich geen moment hoeven te vervelen de komende maanden. Wij hebben voor jou hieronder vijf zomerfestivals uitgelicht voor jou die zeker de moeite van een bezoekje waard zullen zijn.

Georgie’s Wundergarten

Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli vindt weer Georgie’s Wundergarten plaats in de Riekerhaven in Amsterdam. Georgie’s Wundergarten is een onwijs gezellig, creatief, vrij en liefdevol festival vol kunstenaars en creatievelingen. Ware traditie op de zaterdag is feestje dat de Dutch Acid Family er bouwen. De zondag belooft eveneens heel speciaal te worden. Er wordt samengewerkt met organisatoren van Ruigoord. Ruigoord is een creatieve vrijhaven voor de vrije geest. Zij zorgen ervoor dat de zondag met veel live- en elektronische muziek een onvergetelijke belevenis wordt. Kom en bouw mee aan het feestje!

Voor de zondag zijn er nog tickets verkrijgbaar, die je boekt op de site van Georgie’s onder biljetten.

Georgie's

Chin Chin

Op zaterdag 6 juli vindt in de Tuinen van West het Chin Chin festival plaats en dat wil je natuurlijk niet missen als het even kan. De exacte locatie is Tom Schreursweg 40 in Amsterdam-West. Chin Chin is echt een begrip geworden in Amsterdam wat betreft zomerfestivals. Het festival heeft dan ook maar liefst zes verschillende stages. Je hebt de Chin Chin Dynasty Mainstage, waar je onder andere The Partysquad en Adje kan verwachten. Voor bijvoorbeeld Benny Rodrigues zal je je naar Loco’s House of Cirque moeten begeven. Maar misschien zijn die bekende classics wel meer jouw ding op het podium Terug Naar Toen.

Tickets beginnen inmiddels rond de 40 euro. Je boekt ze op de site van Chin Chin.

Zomerfestivals

WOO HAH!

Een festival waar je absoluut geweest wilt zijn is WOO HAH! Beter bekend als een van de ‘beste medium-sized festival’ of het grootste hiphopfestival van Nederland. Sinds 2014 treden er al jaarlijks grote internationale artiesten op, maar er is ook genoeg ruimte voor nationale artiesten en opkomend talent. Namen die bijvoorbeeld dit jaar op de planning staan zijn: Travis Scott, Pusha-T, Goldlink, Rae Sremmurd en Schoolboy Q. Sinds vorig jaar is het festival verhuisd naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek en daardoor is er nog meer ruimte voor mode, sport en kunst. Het vindt op 12, 13 en 14 juli plaats en tickets zijn verkrijgbaar via de site van WOO HAH!

Nog niet overtuigd? Bekijk dan eens de onderstaande toffe aftermovie van vorig jaar:

STRAF_WERK

Ook een stukje verderop in de agenda staan er leuke zomerfestivals gepland. Op zaterdag 17 augustus vindt weer het altijd in trek zijnde STRAF_WERK  plaats. STRAF_WERK  wordt sinds 2011 georganiseerd in het Havenpark. Deze locatie vind je bij Westpoort nabij het bedrijventerrein Sloterdijk in Amsterdam. STRAF_WERK  is een van de zomerfestivals die zich richten op de housescene. Hier kan je heerlijk uit je plaat gaan op die wat diepere house sound. STRAF_WERK  heeft een zestal aan stages. Onder andere DJ groep ANOTR, Hot Since 82 en Kölsch behoren tot de artiesten voor deze jaargang.

Tickets kosten 52,50 euro en je haalt ze op de site van STRAF_WERK .

Zomerfestivals

Elrow Town

Er zijn meer zomerfestivals die georganiseerd worden bij Havenpark nabij Sloterdijk in Amsterdam. Op zaterdag 7 september kun je hier terecht voor Elrow Town. Elrow Town wordt op meerdere data in meerdere landen. Na onder andere Engeland en Antwerpen in België is het aan het eind van de zomer de beurt aan Amsterdam. Je kunt op Elrow Town terecht voor de heerlijke foodtrucks en er zijn areas waar je met je vrienden in teams spellen kunt spelen. Natuurlijk kan er ook flink gedanst en gefeest worden. De line-up moet nog bekend gemaakt worden, maar op voorgaande edities waren er artiesten als Jamie Jones, Hot Since 82, Irdis Elba en de Menendez Brothers te vinden.

Je koopt tickets voor Elrow Town vanaf zo’n 53 euro en je vindt ze op de site van Elrow.

Zomerfestivals

Een simpel T-shirtje nodig voor je festival? Hier vind je de stijlvolste t-shirts onder de 15 euro.