Fenix opent de deuren naar Brabantse onderwereld

De serie Fenix speelt zich af in Noord-Brabant. Je denkt wellicht snel aan carnaval en gezelligheid, maar in de provincie blijkt zich een heuse onderwereld te vinden waar grootschalig in drugs wordt gehandeld. Een politieagente en een jongen, die de criminaliteit van zijn familie is ontvlucht, keren allebei terug naar de duisterste hoeken van deze onderwereld. Zij om haar vaders’ onschuld te bewijzen, hij om de eer van zijn vader weer te herstellen. Bereid je dus voor op een cocktail van familie-eer, drugshandel, geweld en mysterie.

Nederlandse Netflix series

De serie is niet de eerste Nederlandse serie op Netflix die over drugs gaat. Undercover, de Nederlands-Belgische serie waarvan een tweede seizoen is aangekondigd, ging Fenix voor. De serie werd echter al eerder geproduceerd en uitgezonden. Sommigen zullen de serie kennen van KPN Presenteert: een Nederlands content-platform dat geen groot succes bleek te zijn. In maart van 2018 werd Fenix uitgezonden, maar eind 2018 stopte de streaming service ermee. Nu worden bepaalde series overgekocht door Netflix om te voldoen aan de grote vraag naar nieuw materiaal. Eerder deed Netflix dit al met Toon.

Fenix

Familie-eer en speurwerk in Fenix

Fenix bouwt voort op een deal die de crimineel Jos Segers maakt met Peter Haag, een officier van justitie. Hun deal draait om het in de val laten lopen van de grote drugscrimineel Gideon Bas. De valstrik die ze voor hem zitten mislukt echter en acht agenten komen om het leven. Ook Jos en Peter moeten het met de dood bekopen. De serie draait vervolgens rondom hun kinderen. Peters dochter, Jara Terwijde, is rechercheur in Amsterdam. Zij duikt op een zaak om zo de naam van haar vader te zuiveren. De zoon van Jos, Rens Segers, keert ook terug naar de Brabantse onderwereld. Hij wil zijn vaders naam zuiveren. Dit alles staat garant voor executies, speurwerk en een netwerk dat steeds geraffineerder in elkaar blijkt te steken.

Sterke cast en crew

Aan Fenix hebben veel grote namen meegewerkt. Jifka Lodeizen (eerder te zien in Ares) speelt de rol van Jara. Teun Luijkx en Jack Wouterse spelen ook een rol. Dat Feniks wat kenmerken heeft van Penoza is niet vreemd. Regisseur Shariff Korver regisseerde eerder ook al afleveringen van Penoza. Vanaf vandaag zijn de acht afleveringen van de show te zien.