1. Ze vindt je interessant

Natuurlijk begint het hele proces nadat je iemand ontmoet hebt. Allereerst raak je in gesprek en merk je dat je iemand toch wel interessant vindt. Waar dit aan kan liggen is per vrouw natuurlijk verschillend. Misschien is de ander heel erg grappig, heeft hij een ontroerend levensverhaal of heeft diegene een afwijkende baan. Dit wekt interesse waardoor zij zich geroepen voelt om meer van je te komen weten.

2. Ze begint moeite te doen om reacties van je te krijgen

Nadat de interesse steeds meer is gegroeid, komt de volgende fase om de hoek kijken: ze gaat moeite doen om gesprekken te starten en deze ook op gang te houden. Je merkt dit vaak wanneer zij diegene is die een gesprek opent. Ze is namelijk op zoek naar reacties van jou om elkaar zo beter te leren kennen. Het is dan ook leuk als je enthousiast terug reageert (als jij ook interesse in haar hebt). Uiteindelijk komt dan de vraag of jullie elkaar in het echt wat beter willen leren kennen. Vaak rolt hieruit dat jullie je beiden bewust worden van of je elkaar leuk vindt of niet. Bovendien kan je ook herkennen of een vrouw je leuk vindt.

is ze verliefd

3. Ze kijkt niet meer naar anderen om

Deze derde fase is misschien wel één van de belangrijkste fasen. Ze stopt met rondkijken naar andere mannen. Dit kan opkomen tijdens een gesprek of ze geeft zelf al aan dat ze eigenlijk niet geïnteresseerd is om naar anderen te kijken. Dit is natuurlijk hartstikke mooi. Ze verdeelt haar aandacht tussen jou en haar vriendinnen en heeft wellicht zelfs haar online datingprofiel verwijderd.

4. Ze kan alleen nog maar aan jou denken

Nadat ze niet meer naar anderen omkijkt komt de vierde fase, van de vijf fasen waar een vrouw doorheen gaan voor ze verliefd worden, waarin ze ook aan niemand anders meer kan denken. Haar vriendinnen verdwijnen wat op de achtergrond omdat ze een nieuwe soort relatie met jou aan het aangaan is. Jullie hebben constant contact en hebben de behoefte om elkaar de hele tijd te zien. Je leert elkaar in deze fase nog even wat beter kennen en dit is ook vaak een hele belangrijke fase. Als alles hier goed gaat weet je dat je een fijne tijd tegemoet gaat.

5. Jij bent voor haar de ware

En dan zijn we aangekomen bij nummer fase nummer vijf. Wanneer jullie elkaar door en door kennen en zij nog steeds elke dag met je wil doorbrengen dan zit je helemaal goed: jij bent voor haar de ware. Dit kun je merken aan dat ze steeds meer over haar toekomst gaat praten en dat jij daar een groot onderdeel van bent. Zodra ze wil samenwonen dan weet je dat het helemaal goed zit. Maar vergeet haar niet te blijven verwennen; dat jullie voor elkaar gemaakt zijn betekent niet dat je de top bereikt hebt. Een relatie kost tijd en energie, van beide kanten uit, dus blijf dit vooral doorzetten.

fasen verliefd worden