Hoe maak je je lightning poort van je iPhone schoon?

De lightning poort van je iPhone is vaak heel vies. Hierdoor kan het soms voorkomen dat je smartphone geen verbinding meer maakt met je oplader. Het is daarom belangrijk dat je hem zo nu en dan goed schoonmaakt. Het is een probleem met een makkelijke oplossing, maar je moet wel heel voorzichtig zijn. Je wil namelijk niet per ongeluk de interne onderdelen van het apparaat beschadigen. Met deze manieren, geordend van het meest effectief tot minder effectief, krijg jij makkelijk je verbindingspoort van je iPhone schoon.

1. Gebruik een busje perslucht

De meest effectieve en veilige manier om je lightning poort schoon te maken, is door een busje perslucht te gebruiken. Gebruik de verpakking recht tegenover de oplaadpoort. Zo voorkom je dat de perslucht in een vloeistof verandert. Aan de andere kant moet je een geschikte afstand houden. Hoe kleiner de afstand, hoe groter de luchtmacht. Als je het busje te dichtbij houdt kun je de poort beschadigen, terwijl het effect van de lucht bij het optimaal reinigen verzwakt als de afstand te groot is.

2. Gebruik een dun stukje gereedschap

Stel je kunt geen blikje perslucht krijgen. Gebruik dan een dun stukje gereedschap. Deze methode is heel effectief bij het verwijderen van harde voorwerpen die vastzitten. Wel moet je op twee dingen letten. Wees voorzichtig bij het verwijderen van vaste voorwerpen. Je wil namelijk niet de connectoren van de poort beschadigen. Het tweede punt waar je op moet letten is dat het stukje gereedschap niet van metaal is. Zo kun je namelijk geƫlektrocuteerd worden tijdens het schoonmaken. Zoek daarom iets zoals een tandenstoker van hout of plastic.

Lightning poort iPhone schoonmaken met tandenstoker

3. Gebruik een dun stukje gereedschap met alcohol

Zoals hierboven staat beschreven, werkt een dun stukje gereedschap goed bij het verwijderen van grotere voorwerpen. Helaas is het niet zo effectief bij het verwijderen van stof en vuil. Wat je dan kan doen is het gereedschap gebruiken met een stukje katoen met alcohol. Zo krijg je namelijk goed alle restjes weg. Let er wel op dat je geen ethylalcohol gebruikt, aangezien dit kan zorgen voor grote interne schade.

4. Ga naar een erkend centrum

Mochten de andere manieren niet werken of ben je bang dat je je telefoon beschadigt? Dan kun je altijd langs bij een door Apple erkend centrum. Deze geaccrediteerde centra zijn zo opgeleid dat ze gespecialiseerd zijn in het omgaan met Apple-toestellen. Hiermee verminder je het risico op misbruik en mocht er iets niet goed gaan, dan is het onderhoudscentrum verantwoordelijk voor de reparatie. Zelf heeft Apple ook veel op hun site staan over het goed schoonmaken van de apparaten. Zo heb jij binnen de kortste keren een iPhone die zo goed als nieuw is.