Fargo seizoen 4 komt er aan

In 2017 konden we voor het laatst genieten van de populaire en steengoede serie Fargo. De show is een anthologie-serie. Dit houdt in dat elk seizoen een ander plot, tijdsperiode en andere personages kent. Een seizoen van de show betekent wel steevast een afwisseling tussen zwarte humor en gruwelijke, criminele taferelen. Eerder zagen we al een seriemoordenaar aan het werk, een auto-ongeluk dat fataal afloopt en een maffiastrijd in gang zet en de strijd tussen een tweeling om een erfstuk. Behoorlijk uiteenlopende onderwerpen dus. De setting (de Amerikaanse staat Minnesota) was altijd hetzelfde. Voor Fargo seizoen 4 kunnen we sommige ouderwetse ingrediënten verwachten, gemixt met nieuwe personages en verhaallijnen.

Fargo seizoen 4

Bendeoorlog in Kansas City

Het nieuwe seizoen neemt ons niet terug naar Minnesota. Ditmaal staat Kansas City in de staat Missouri centraal. In de jaren ’50 vertrekt een groep Afro-Amerikanen uit het zuiden en vestigt zich in deze stad. Aan het hoofd staat Loy Cannon (gespeeld door Chris Rock). Al gauw krijgen Cannon en de rest van zijn georganiseerde misdaadgroep het vervolgens aan de stok met de Kansas City-maffia. De verschillende belangen en machtsstrijd die volgt, staat garant voor schietpartijen, overvallen, messteken en bedreigingen. Dat alles gelukkig wel met de altijd-aanwezige dosis humor.

Fargo op Netflix

Dat Fargo wordt gewaardeerd, is terug te zien in de scores die de serie heeft gekregen. Het gemiddelde IMDb-cijfer van de show is een 8.9. Het is dus niet vreemd dat de serie in menig lijst van de beste series op Netflix voorkomt. De eerste drie seizoenen van Fargo jij kijken op Netflix. Voor Fargo seizoen 4 moeten we langer geduld hebben. De releasedatum ligt op 19 april 2020. Check tot die tijd de trailer hieronder die nog niet al te veel spoilers weggeeft, maar er wel veelbelovend uit ziet.