Waar gaat ‘Fair Play’ over?

De film Fair Play vertelt het verhaal van Luke, gespeeld door Alden Ehrenrecih en Emily, gespeeld door Phoebe Dynevor. De twee hebben een relatie en werken samen bij een hedgefonds. Een regeling bij dat fonds is dat je snel de laan uit vliegt als je niet presteert, en dus is het belangrijk dat de relatie op de werkvloer onder de pet blijft.

De twee hebben in principe geen moeite met die regeling. Vooral Luke, voor wie een promotie binnen het fonds lonkt. Alleen dan krijgt Emily, zijn partner dus, de promotie omdat zij het meeste geld binnenhaalt. Luke verandert binnen no-time van een liefdevolle man, naar een verbitterde norse man. Emily geniet ondertussen van de privileges die ze door de promotie binnen het hedgefonds heeft bemachtigd, maar daardoor beseft ze gaandeweg ook dat ze niet haar grenzen durft aan te geven en dat daar misbruik van wordt gemaakt. De relatie met Luke, die er inmiddels een dagtaak van heeft gemaakt om vileine opmerkingen te maken, komt flink op de tocht te staan.

Fair Play is een uitstekende thriller rondom de moderne werkrelatie tussen mannen en vrouwen, welke nog altijd een lange weg te gaan heeft wat betreft gelijkheid.

Kijkers zijn laaiend enthousiast over nieuwe film op Netflix

Hoewel de reviews op IMDb nogal gevarieerd zijn – van zeer lovend tot de nodige kritiek – zijn de reacties op Twitter eensgezind: Fair Play is een absolute must watch:

Ben je toch wat meer fan van een goede true crime? Check dan ook zeker eens de documentaire ‘Sins of our Mother‘.