Verhaallijn van Netflix-serie ‘Sins of Our Mother’

“Sins of Our Mother” is een korte truecrime-miniserie van drie afleveringen over Lori Vallow, die heel erg gelovig was, en wat er gebeurt met haar kinderen: de zestienjarige Tylee en de zevenjarige JJ. In de Verenigde Staten krijgen fanatieke gelovigen soms veel vrijheid in hun geloofsovertuiging, waardoor sommigen van hen rare denkbeelden te geloven. Dat kan helemaal fout gaan en zelfs tot de dood leiden.

Verslavend

Religie, Netflix en Facebook hebben iets met elkaar gemeen: ze kunnen verslavend zijn. Laat ons jou dat in simpele woorden uitleggen: Sommige mensen verliezen zich helemaal in een religie, net zoals anderen verslaafd kunnen raken aan het kijken van series op Netflix of het steeds maar weer checken van Facebook. Dit verschijnsel van ‘religieverslaving’ gebeurt vooral bij mensen die vaak teleurstellingen meemaken. Stel je voor dat je steeds problemen hebt, en opeens gaat er iets goed. Dat voelt als een beloning, zoals wanneer een gokker de jackpot wint. En dan wil je steeds meer van dat fijne gevoel. Maar na een tijdje kunnen er problemen ontstaan, zoals obsessief gedrag, egoïsme en gebrek aan mededogen, zelfs tegenover je eigen familie.

Wie is Lori Vallow?

Laten we dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld: Lori Vallow had geen gemakkelijk leven. Ze trouwde herhaaldelijk met de verkeerde mannen, wat leidde tot huiselijk geweld en misbruik van haar kinderen. Ze zocht troost in haar geloof, maar dat geloof werd steeds extremer. Ze begon rare dingen te geloven, zoals het einde van de wereld en bezetenheid. In de Verenigde Staten is een grote groep mensen die in dit soort complotten geloven, en dankzij het internet kunnen ze elkaar vinden en elkaar steunen. Lori ontmoette Chad Daybell, die haar overtuigingen aanmoedigde, met tragische gevolgen voor haar kinderen en anderen.

Lori was van kinds af aan gelovig opgevoed, maar haar toewijding aan de kerk werd langzaam ongezond. Haar moeder dacht dat alles goed was en geloofde in de onschuld van haar dochter. Maar uiteindelijk leden haar kleinkinderen onder Lori’s gekke overtuigingen. Haar ex-man probeerde de autoriteiten te waarschuwen, maar zonder resultaat.

De documentairemaker wil met haar film laten zien hoe belangrijk het is om vroeg in te grijpen. Ze hoopt dat mensen zullen begrijpen hoe Lori eerder had kunnen worden gestopt.

Netflix-kijkers zijn in shock na zien ‘Sins of Our Mother’

IMDb, een veelbezochte website voor film- en tv-beoordelingen, heeft deze serie een beoordeling van 7 van de 10 sterren gegeven. Dit geeft aan dat er behoorlijk wat mensen zijn die van onder de indruk zijn van de true crime serie.

Ook op X, voorheen bekend als Twitter, regent het reacties. Netlfix-kijkers praten massaal over hoe ‘gestoord’ de serie is.

Een kleine greep uit alle reacties: 

 

Meer true crime documentaires zien? Check dan eens A Life Too Short: The Isabella Nardoni Case.