Wanneer is het beschikbaar?

Facebook Dating is al gelanceerd in 20 landen. Onder andere in de Verenigde Staten, Mexico, Canada, Thailand en Suriname kunnen ze er al gebruik van maken. De lancering in Europa was een langere tijd uitgesteld. Eindelijk is het nu dan ook beschikbaar in de EU.

Hoe werkt Facebook Dating?

Gelukkig hoef je niet weer een aparte app te downloaden. Je meld je voor het platform aan via Facebook. Dan gaat Facebook op zoek naar mensen met wie je een goede klik zou kunnen hebben. Dit doen ze naar op basis van je interesses, voorkeuren en gemeenschappelijke vrienden.

Catfish herkennen nep profiel online dating

Vervolgens laat het je dan goede matches zien waarbij je de mogelijkheid hebt om die personen te benaderen. Overigens moet je echt een apart datingprofiel aanmaken, het is dus niet zo dat je complete Facebook-profiel te zien is. Al die dronken foto’s doen het natuurlijk niet heel goed bij de vrouwen.

Stel je persoonlijke voorkeuren makkelijk en snel in

Je kan precies aangeven naar wat voor persoon je op zoek bent. Zo kan je de precieze leeftijdscategorie aangeven, man of vrouw (of beide), de lengte, de geloofsovertuiging, de afstand waarin ze zich van jou moet bevinden en of ze kinderen mag hebben. Daarnaast wordt naar gebruiksgegevens van Facebook gekeken om een beter idee te krijgen aan wie iemand gekoppeld kan worden. Leuk aan de dating app is dat je ‘Stories’ hebt, dus het delen van je verhaal zoals je dat al kent. En bij ‘videodates’ krijg je de mogelijkheid om online af te spreken als je een match hebt.

Vind jouw secret crush

Ze hebben wel een extra stap gezet vergeleken andere dating apps. Je kan namelijk zien wie er binnen je huidige Facebook en Instagram connecties al stiekem een oogje op je heeft. Dat doen ze door de data te verzamelen, bijvoorbeeld hoevaak diegene al op je profiel heeft gekeken en of diegene vaak reageert op je posts. Natuurlijk moet Facebook met dat soort functies wél aantonen dat het volgens de privacy richtlijnen gebeurt. Facebook moet allerlei documenten aanleveren om door de keuring heen te komen. Inmiddels is Facebook Dating door de keuring heen en is het officieel uitgebracht in Nederland en de rest van de EU.

flirten via social media

Je kan Facebook Dating vinden in de Facebook-app. Klik op de drie streepjes van het menu en scroll naar beneden. Je zal vanzelf ‘Dating’ zien staan. Succes!