Waardoor wordt haaruitval niet veroorzaakt?

Veel mannen kunnen zich schamen voor het feit dat zij kaal worden. Het is de confronterende realiteit dat je ouder wordt. Het kan echter ook op jonge leeftijd gebeuren. Maar wat zijn nou de feiten en de fabels wat betreft de oorzaken. Wij zetten ze hieronder op een rij.

 

1. Je moeder is verantwoordelijk voor je genetische haarverlies

Kaalheid wordt meestal veroorzaakt door het X-chromosoom. Dat is het vrouwelijke chromosoom dat van moeders wordt geërfd. Vaak wordt gesteld dat jij het kaal worden kan erven van je moeder. Hoewel hier een zekere waarheid achter zit, kan de genetische eigenschap van beide kanten van de familie worden doorgegeven en zelfs generaties overslaan. Wat betekent dat er helemaal geen familiepatroon kan zijn om naar te verwijzen.

 

2. Kaalheid wordt veroorzaakt door stress

Ook hier zit een kleine waarheid in. Wanneer er iets vreselijks gebeurt, zoals een sterfgeval of het verlies van een baan, kan je tijdelijk je haar verliezen. Echter kan dit omkeerbaar zijn. Als het gaat om genetische of hormonale mannelijke kaalheid, die permanent kunnen zijn, speelt stress geen enkele rol. Studies hebben aangetoond dat intense stresshormonen kunnen leiden tot een pauze in de haargroeicyclus, wat kan leiden tot haaruitval gedurende een bepaalde tijd. Stress kan er echter niet voor zorgen dat je haar onmiddellijk of voor altijd uitvalt.

 

3. Blootstelling aan de zon kan kaalheid veroorzaken

Hoewel te veel blootstelling aan de zon op andere manieren zeer schadelijk kan zijn, veroorzaakt het weinig tot geen haaruitval. Het is waar dat als je langere tijd op een zonnebank ligt, je haar lichter of droger wordt of zelfs een beetje afbreekt. Mannelijke kaalheid wordt er niet door beïnvloed.

 

4. Als je te vaak hoeden draagt, wordt je haar dunner

Ook het vaak dragen van een hoed – vooral een te strakke hoed – zou mannelijke kaalheid veroorzaken. Dit is niet waar, maar er zit wel een kern van waarheid achter dit gerucht. Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat je haar uitgetrokken wordt, van te strak opgebonden haar, te regelmatig bleken of te vaak verwarmde tools gebruiken. Dit is niet hetzelfde als genetisch dunner worden van haar.

kaal worden dunner haar haaruitval mannen

5. Je haar te regelmatig wassen veroorzaakt haaruitval

Haaruitval tijdens het wassen en drogen is volkomen normaal en zou alleen echte schade veroorzaken als je lokken al beschadigd waren door chemicaliën of iets anders dat druk uitoefent op je haarzakjes. Dus raak niet in paniek als je haaruitval hebt tijdens het wassen. De meesten van ons ervaren haaruitval tijdens het wassen.

 

6. Te veel testosteron leidt tot kaalheid

Testosteron zelf is niet gekoppeld aan mannelijke kaalheid. DHT is een bijproduct van testosteron en wordt aangemaakt door een enzym dat 5α-reductase wordt genoemd. Als het niveaus van 5α-reductase hoe dan ook ongewoon hoog zijn, zou het verhogen van de testosteronniveaus extremere niveaus van DHT tot gevolg hebben en, op zijn beurt, zou uw haar sneller achteruitgaan. Eigenlijk om een ​​lang verhaal kort te maken, testosteron zelf veroorzaakt geen haaruitval.

 

7. Masturbatie veroorzaakt haarverlies

Dit is de grootste fabel van allemaal. Het gerucht ontstond doordat veel mensen zich zorgen maakten over het verlies van eiwitten tijdens het ejaculeren, wat uiteindelijk zou leiden tot haarverlies. Haaruitval bij mannen en het masturberen heeft niks met elkaar te maken.

 

Vermoedens dat je kaal gaat worden? Aan deze signalen kan je herkennen dat je kaal begint te worden.