Wanneer Red Bull de RB18 onthult: omcirkel 9 februari alvast maar in je agenda

De RB18 arriveert vrij snel: woensdag 9 februari is wanneer Red Bull de RB18 onthult. Of ja, uit de doeken doet. Vrij letterlijk, dat is de verwachting. Bij het traditionele evenement dat jaarlijks rond deze tijd plaatsvindt, zullen coureurs Max Verstappen en Sergio Perez het doek ongetwijfeld lichten van de auto op een podium. Dat het om een ‘geheel’ nieuwe auto gaat aan de buitenkant, maakt het erg aannemelijk dat de onthulling in ceremoniële stijl wordt gedaan.

Red Bull Racing eerste team dat de auto van 2022 toont?

Red Bull Racing is niet het eerste team dat de onthulling doet, maar Haas. Het Amerikaanse team onthult hun auto al op 4 februari. Alleen van Williams ontbreekt de onthullingsdatum nog op dit moment.

De recente berichtgeving over een niet gehaalde crashtest gaf de indruk dat Red Bull Racing achterop schema liep. Zonder het halen van die test is de auto namelijk nog niet legaal volgens de FIA. Niets is minder waar, blijkt inmiddels.

Onthulling RB18 live te volgen via social media Red Bull Racing

Over de precieze opzet van het evenement waarbij de RB18 onthuld wordt, is nog niet veel meer bekend. In de dagen voor de onthulling, zal het team de precieze tijd bekendmaken via de socials.

Tenslotte valt nog te melden dat de shakedown – een kortstondige run van 100 kilometer met speciale banden van Pirelli – mogelijk vlak rond deze onthulling plaatsvindt of in de dagen in aanloop naar het eerste deel van de wintertest in Barcelona (23 t/m 25 februari).