De oude F1-wagen van Lewis Hamilton

Het is natuurlijk altijd gaaf om in een Formule 1-wagen te kunnen rijden. Maar het feit dat dit de auto van Lewis Hamilton is, maakt het toch wel extra speciaal. Je kunt deze man gerust de koning van de autosport noemen, want hij domineert al zeven jaar lang de Formule 1. Hij won met deze McLaren MP4-25A de Grand Prix van Turkije in 2010. Het is dus echt een bak voor winnaars.

De specs van de McLaren MP4-25A

Het racemonster wordt aangedreven door een achtcilinder motor van Mercedes. Het gaat om de Mercedes-Benz 108X, 2.4 liter V8. Wat uniek is aan de McLaren racewagen is dat er een F-duct op zit. Dat is een luchtinlaat aan de voorkant van de auto. Coureurs hadden in hun cockpit een gat waarmee ze via de F-duct de luchtstroom konden beïnvloeden door er hun arm, been of hand tegenaan te houden. Zo komt er op rechte stukken minder downforce op de wagen en daardoor kun je op rechte stukken extra hard gaan. Hier haalde McLaren voordeel uit tot het moment dat andere teams het gingen kopiëren. Toch heeft deze uitvinding het niet heel lang volgehouden binnen de F1. Het volgende seizoen werd het verboden.

De veiling van Lewis Hamilton zijn auto

Het veilinghuis Sotheby’s zegt dat de veiling van de auto tijdens de Grand Prix van Silverstone gebeurt. Dit event is op 18 juli en sowieso erg speciaal omdat tijdens deze race het publiek weer kan terugkeren op het beroemde circuit. De auto moet naar verwachting vier tot zes miljoen euro op gaan leveren. Wanneer je interesse hebt ,moet je dus van goede huizen komen.

 

Lewis Hamilton rijdt trouwens niet alleen op het circuit in vette wagens, ook zijn privécollectie auto’s is indrukwekkend.

Check deze link om naar de site van Sotheby’s te gaan.