Welke coureurs zijn tot nu toe succesvoller dan Max Verstappen?

Max Verstappen is nu al een van de succesvolste Nederlandse sporters ooit. Ook lijkt er voorlopig geen einde aan zijn zegereeks te komen. De F1-coureur won afgelopen 18 juni alweer zijn 41 race in de Formule 1. Hiermee kwam hij op gelijke hoogte met Ayrton Senna. Hij hoeft nu nog slechts vier andere coureurs met meer overwinningen voor zich te dulden. Hieronder ontdek je welke mannen dat zijn.

4. Alain Prost (51 overwinningen)

Vorig jaar behaalde Max maar liefst veertien Grand Prix-overwinningen en dit is een record. Als hij dat dit seizoen weer doet, dan heeft hij bijna Alain Prost ingehaald. De Fransman was zeer succesvol in de jaren tachtig en het begin van de 90s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A L A I N P R O S T (@a.prost)

3. Sebastian Vettel (53 overwinningen)

Sebastian Vettel is sinds 2022 met pensioen en dus kan de Duitser onmogelijk nog uitlopen op Max Verstappen. Met het tempo van vorig jaar heeft Max hem over ongeveer twee jaar ingehaald.

2. Michael Schumacher (91 overwinningen)

Het record van Michael Schumacher inhalen gaat een stuk langer duren en wordt een project van meerdere jaren. Max heeft namelijk 56 overwinningen nodig om gelijk te komen met Schumacher.

1. Lewis Hamilton (103 overwinningen)

Bovenaan het lijstje met de meeste overwinningen staat Lewis Hamilton. Afgelopen jaar was de Britse coureur niet succesvol, maar wie weet is dat in 2023 anders en maakt hij het nog wat lastiger voor Max.

Zie ook: De duurste bezittingen van Max Verstappen op een rij