Jij kan nu een Formule 1-auto kopen

In 1995 werd Jos Verstappen door Benetton een jaar uitgeleend aan Simtek. Met deze deal werd ook de wagen van Benetton geleverd, wat erg goed uitkwam voor het noodlijdende team. Jos Verstappen en zijn teamgenoot Domenico Schiattarella kwamen niet verder dan vijf races voordat het team werd opgeheven. Een miljoenenschuld lag hieraan ten grondslag. Geen wonder dat Jos Verstappen vaak problemen had met het uitvallen in races. De onbetrouwbare wagen zorgde er namelijk voor dat hij slechts één race wist te finishen. In Argentinië lag hij wel nog zesde voordat hij uitviel vanwege een probleem met zijn versnellingsbak.

team Verstappen

Hiermee kwam het avontuur van Team Simtek al snel tot een einde. Onder leiding van zakenman Nick Wirth deed het team mee aan 21 races en behaalde geen punten. Het kortstondige avontuur bleef dus beperkt tot 1994 en 1995 waarna Simtek vanwege schulden door niet betalende en terugtrekkende sponsoren werd opgeheven.

Wil je deze wagen van Team Verstappen overnemen?

Het is onbekend hoeveel de prachtige wagen precies moet kosten, maar het is nog steeds mogelijk om erin te rijden. Op de kleurrijke paarse wagen prijkt bovendien het MTV-logo. Het model S951 komt uit 1995 en beschikt over een Ford-Cosworth EDB 3.0I V8 motor.

Meer informatie en foto’s kan je vinden op de website van Officina Caira. Bekijk hieronder vooral even de foto’s:

rotation rotation rotation

Dat Max dus meer talent heeft dan z’n pa, daar is geen twijfel over mogelijk. Check maar eens alle overwinningen van Max Verstappen in de Formule 1.