Waarom een Airfryer gebruiken?

Heel veel mensen stapten een tijd geleden over op een Airfryer. De grootste reden hiervan was dat een heteluchtfriteuse gezonder zou moeten zijn dan bakken in een friteuse of zelfs normale pan. Dit komt doordat je eigenlijk niets van vet of boter in een Airfryer hoeft toe te voegen. Hierdoor is het eten dus veel minder vet en eet je dus gezonder. Een andere reden: de Airfryer zou goedkoper moeten zijn. Martin Lewis denkt hier alleen anders over.

 

De theorie van Martin Lewis

Martin Lewis begint eerst met een vergelijking tussen de oven en de magnetron. Wanneer je een diner klaarmaakt en je je eten nog in de oven of magnetron moet stoppen, is de goedkoopste keuze de oven. Dit komt doordat een oven zich opwarmt tot de juiste temperatuur en dan bijvult. Een magnetron werkt net wat anders. Een magnetron warmt ieder object dat in de magnetron ligt individueel op. Dat betekent dus ook dat je bij elk extra object de magnetron langer aan moet houden.

Lewis vergelijkt het met de kosten van de Airfryer

Lewis laat weten dat je deze vergelijking eigenlijk ook kan maken met de Airfryer. Een heteluchtfriteuse is namelijk voor ‘grotere’ maaltijden minder zuinig in het verbruik. Lewis vertelt dan ook dat je ‘grotere’ maaltijden voortaan beter in de oven kan stoppen. Kleinere maaltijden kan je wel beter in de Airfryer stoppen.

De video met zijn theorie vind je hier.

Wil je nu meer weten over het energieverbruik van verschillende Airfryers?