Het is al jaren de norm om minstens 40 uur per week te werken. In de samenleving van vroeger was dit goed te doen, maar tegenwoordig hebben mensen er een stuk moeilijker mee. Doordat de samenleving zo is veranderd hebben mensen nu veel meer taken dan dat ze vroeger hadden.

Naast werken wordt er ook nog van je verwacht dat je op alle andere aspecten van je leven je verantwoordelijkheden kunt nastreven. Je hebt maar een beperkt aantal uur in de week om je leven te leiden en 40 uur is al gereserveerd voor werken. Geld moet toch in het laatje komen, maar hoeveel tijd heb je dan nog voor andere dingen? Een bedrijf in Utrecht heeft hier eens goed over nagedacht en een geweldig experiment bedacht. De werknemers wist niet wat ze overkwam.

Elke dag om 14.00 uur al je laptop dichtslaan

De eigenaresse van het Utrechtse bedrijf Paperdork is zich maar al te bewust van de moeilijk haalbare balans tussen werk en privéleven. Zelf vond ze het namelijk in loondienst erg vervelend om dagen “vol te maken” terwijl het werk eigenlijk al klaar was. Om haar eigen werknemers deze frustratie te ontnemen is zij met haar Utrechts bedrijf een experiment begonnen: de hele maand augustus hoeven haar werknemers drie uur minder te werken, per dag! De laptop mag namelijk al om 14 uur dichtgeslagen worden. Haar werknemers kunnen op deze manier ook nog voldoende genieten van de mooie zomerse dagen. De dag staat niet meer helemaal in het teken van werken, heerlijk toch? Het is een experiment en als deze werkindeling goed bevalt, is ze bereid om dit door te zetten gedurende het hele jaar.

Deze aanpassing zorgt voor veel online sensatie

Het is natuurlijk heel opvallend dat de werkgever zelf met een idee als deze komt. De meeste werknemers lijken vooral op andere dingen gefocust te zijn dan op het welzijn van de werknemers. Gelukkig voor de werknemers van Paperdork hebben zij een eigenaresse die eigen ervaring meeneemt in het runnen van een bedrijf. Op LinkedIn deelt zij namelijk het idee en de achterliggende gedachte waarmee het idee tot leven is gekomen en haar conclusies. Deze vind je hier.

Haar bericht is razend populair en krijgt ontzettend veel positieve berichten. De meeste mensen zijn het enorm met haar eens en zouden willen dat meer ondernemers op deze manier zouden nadenken. Wie weet wordt het drie uur minder werken wel in meerdere bedrijven doorgezet. Heerlijk toch dat mensen door het experiment van het Utrechts bedrijf aan het denken worden gezet?

Lees ook: Duits bedrijf komt met eenpersoons caravan voor de e-bike.