De verhaallijn van Evil

De horrorserie Evil werd in 2019 gelanceerd door CBS Studios en heeft sindsdien trouwe fans. Met drie seizoenen in de pocket en een vierde in de maak, gaat de horrorserie binnenkort richting een einde met een vijfde en laatste seizoen. De eerste twee seizoenen zijn momenteel te zien op Videoland.

De serie draait om drie totaal verschillende karakters: Kristen Bouchard, een forensisch psycholoog die nergens in gelooft zonder bewijs, David Acosta, een pastoor-in-opleiding die wel in het bovennatuurlijke gelooft, en Ben Shakir, een technische aannemer die ergens tussenin zit. Samen onderzoeken ze vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen in opdracht van de katholieke kerk. Hun doel is om te bepalen of er echt iets paranormaals speelt of dat er een logische verklaring voor is.

Bekijk hieronder de trailer:

Een cast met Nederlandse inbreng

Kristen Bouchard wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Katja Herbers, bekend van haar rollen in Westworld en Manhatten. Ze brengt haar karakter een uniek gezicht. Haar personage balanceert constant op de grens tussen rationaliteit en geloof, wat zorgt voor boeiende dynamiek en spanning.

SERIE MET NEDERLANDSE ACTRICE katja herbers

Naast Katja Herbers zien we Mike Colter, bekend van Luke Cage als de spirituele David Acosta, en Aasif Mandvi als de sceptische Ben Shakir. Deze uiteenlopende groep personages zorgt voor interessante interacties en onverwachte wendingen.

Hoge score op Rotten Tomatoes en IMDb

De serie heeft een indrukwekkende score van 96 procent op Rotten Tomatoes en scoort een 7.8/10 op IMDb. Fans waarderen vooral hoe de show wetenschap en geloof tegenover elkaar zet, en hoe het de kijker voortdurend op het verkeerde been zet.

Hoewel de serie veel lof krijgt, zijn er ook punten van kritiek. Met name de kinderen van Kristen worden vaak als storend ervaren. Veel kijkers vinden dat ze te veel lawaai maken en overbodig schreeuwen, wat voor sommigen een irritatie factor is. Het geluid wordt dan vaak even op mute gezet om deze herrie te vermijden.

Heb je geen Videoland, maar wel Netflix? Netflix aanrader: steengoede horrorserie scoort een 8.5 op IMDb.