Wonen in een afstudeeropdracht

De 28-jarige Eva heeft voor haarzelf een alleraardigst optrekje weten te regelen. Met maar liefst 15 vierkante meter aan wooncomfort heeft zij haar eigen tiny house gebouwd die meer luxe bevat dan je wellicht zou denken. Haar inspiratiebron zouden theater- en podiumbouwtechnieken zijn. Ze heeft zelf architectuur gestudeerd, en dit was dan ook haar afstudeeropdracht. En we moeten zeggen, het ziet er helemaal niet onaardig uit.

Een flink project

Ondanks dat ze haar optrekje zelf heeft gebouwd, heeft ze een hoop onderdelen tweedehands weten te regelen. Zo komen er kasten bij haar moeder vandaan, en heeft ze een koepel uit een ziekenhuis gebruikt, vertelt ze aan het AD. Ze zou met dit project ongeveer drie jaar bezig zijn geweest. Twee jaar was ze bezig met het ontwerp, en een jaartje voor de bouw.

Slimme indeling

Dit tiny house bevat eigenlijk meer dan je zou denken. Zo heeft het een bad, douche en een toilet. Ook bevat het een keuken, die er niet superklein uitziet. Ook heeft ze een werkplek voor haarzelf weten te creëren, waar ze naar haar eigen zeggen comfortabel kan werken. Ook heeft ze uiteraard nog een bed, en heeft ze ook nog een loungehoek. Je zal je wellicht afvragen hoe dit allemaal past. In het filmpje hieronder zie je hoe de tiny house er vanbinnen uitziet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rijnmond (@rijnmondsocial)

Lage huurprijs

Door de slimme inrichting weet Eva een behoorlijke hoeveelheid ruimte te creëren, en ziet deze woning er toch nog behoorlijk comfortabel uit. Bovendien valt de huur ook behoorlijk mee. Zo betaalt ze één euro symbolische huur en doet ze daarnaast nog veertig uur vrijwilligerswerk in de week om op dit terrein in Dordrecht te mogen staan. Helemaal niet gek geregeld?

Wil jij nou ook wonen in een tiny house? AliExpress verkoopt momenteel een tiny house voor 10.000 euro.