Een spotgoedkoop huis van AliExpress

Het welbekende platform AliExpress verkoopt écht alles wat je je maar kan bedenken. Zo nu ook weten ze ons weer te verrassen. Zo biedt AliExpress een tiny house aan voor het luttele bedrag van 10.000 euro. Op het eerste oog lijkt het er nog eens goed uit te zien ook. Wordt dit wellicht jouw nieuwe woning?

Een strakke woning

Er heerst al een langere hype rondom de tiny houses. Naast dat een tiny house een stuk goedkoper is dan een reguliere woning, past dit ook nog eens helemaal in de hippe minimalistische levensstijl. Het populaire platform AliExpress weet op wonderbaarlijke wijze meerdere van deze woningen op de wereldwijde markt te brengen, en dat ook nog eens voor een bizar laag bedrag.

Het meest opvallende vonden wij nog wel, dat dit optrekje er oprecht stijlvol uitziet. De woning heeft zowaar een dakterras waar je prima een wijntje kan nuttigen op je zomeravond. Daarnaast lijkt er op de foto een prima woonkamer/keuken in het huisje te zitten.

Klein huis

Heel erg groot is het niet, maar het ziet er alsnog een stuk beter uit dan de gemiddelde studentenkamer. Bovendien, de woning heeft een aparte slaapkamer, en lijkt ook nog een overdekt stuk op de bovenverdieping te hebben. Is dit te mooi om waar te zijn?

Tiny House china

Het kopen waard?

Tja, het is wellicht een risicootje. Naast de prijs geeft AliExpress nauwelijks verdere informatie over de tiny house. Daarnaast zijn er geen recensies van het product te vinden. Ook zal dit hele brute ding ook nog naar Nederland vervoerd moeten worden vanuit China, en kan je je afvragen of dat allemaal goed gaat. We kunnen wel stellen dat wanneer je de tiny house op AliExpress aanschaft, er toch een behoorlijk risico aan verbonden zit. Wij wachten in ieder geval eerst de reviews van andere gebruikers nog even af.

Ga je dan toch voor een normale woning, en twijfel je nog of je moet kopen of huren? Dit zeggen de experts over een huis kopen of huren.