Het verhaal over de Belgische Netflix-serie Ennemi Public

‘Ennemi Public’ vertelt het verhaal van een man genaamd Guy Béranger. Hij heeft heel lang in de gevangenis gezeten vanwege een heftige misdaad. Na twintig jaar in de gevangenis te hebben gezeten, komt hij weer op vrije voeten. Dit zorgt voor veel ophef en boosheid in heel België. Guy Béranger besluit naar een klooster te gaan in een rustig dorpje in de Ardennen. Inspecteur Chloé Muller houdt hem goed in de gaten, maar haar eigen verleden speelt ook een rol gedurende haar carrière.

Het verhaal begint rustig en wordt steeds spannender naarmate je verder kijkt. Er gebeuren vreemde dingen en er zijn ingewikkelde personages in het verhaal. Deze Vlaamse serie op Netflix stelt lastige vragen over wat goed en fout is en hoe we moeten omgaan met mensen die iets heel ergs hebben gedaan. Het nodigt ons uit om na te denken over vergeving, verlossing en hoe onze samenleving moet reageren op zulke verschrikkelijke misdaden. Het is een serie die ons aan het denken zet over wat goed en fout is en hoe we met moeilijke situaties kunnen omgaan.

Een aanrader als je van misdaadseries houdt

Dus, als je een fan bent van spannende misdaadverhalen (zoals ‘Mindhunter’, ‘Broadchurch’, of ‘The Sinner’), dan ben je bij ‘Ennemi Public’ aan het goed adres. Wat deze serie echt bijzonder maakt, zijn de geweldige personages en de indrukwekkende acteerprestaties.

Angelo Bison, die Guy Béranger speelt, doet echt iets bijzonders en laat ons een personage zien dat tegelijkertijd een beetje eng en super interessant is. Stéphanie Blanchoud schittert ook als inspecteur Chloé Muller, een politievrouw met haar eigen set problemen. Ze speelt haar rol geweldig, en je voelt echt met haar mee terwijl ze met haar eigen demonen worstelt.

De reviews van IMDb en Netflix-kijkers

De bekende website IMDb geeft deze serie een score van 7,4 van de 10 sterren. Dat betekent dat veel mensen de serie goed vinden! Hier zijn enkele opmerkingen die mensen hebben gemaakt: