10. Morten

Als je de combinatie tussen politiek en misdaad interessant vindt, is de serie Morten een uitstekende keuze. In de serie volgen we Morten Mathijssen, die gespeeld wordt door Peter Paul Muller. Deze pragmatische politicus lijkt met zijn liberale partij de eerstvolgende verkiezingen te gaan winnen. Samen met zijn PA en tevens oud klasgenoot Evelien Bax doet Mathijssen een gooi naar het premierschap. Echter lijkt schoonmaakster Kelly de Nooijer roet in het eten van Mathijssen te gooien, als zij een nooit eerder uitgegeven manuscript vindt in een ondergelopen archief. De serie heeft een IMDb-score van 7,1.

 

9. Toon

In deze komische serie volgen we Toon, vertolkt door Dick van Pelt. Toon is een rustige en introverte jongeman die zich het liefst in zijn kamer verschuilt om muziek te maken of te gamen. Als hij tijdens een feestje na een glaasje teveel een nummer op zijn gitaar begint te spelen, zet één van de feestgangers dit op YouTube. De volgende dag is Toon uit het niets hot topic en krijgt hij enorme bekendheid. Van de één op de andere dag staat het leven van een sociaal onhandige jongen in de spotlights en moet Toon zien te dealen met de perikelen van het showbizz bestaan. De Nederlandse Netflix-serie Toon stelt twee seizoenen en heeft een IMDb-score van 7,6.

 

8. Twee zomers

Deze serie draait om een groep jonge twintigers, die hun vrijpostige leven nog één keer goed willen vieren voordat het échte leven vol verantwoordelijkheid van start gaat. Als één van de vrienden daarbij het leven laat, verandert dat voornemen in een ware nachtmerrie. Dertig jaar later komt de groep opnieuw bij elkaar en komt er nieuwe informatie aan het licht die jarenlang in de doofpot zijn beland. De serie heeft een IMDb-score van 6,8.

 

7. Grond

In deze komische dramaserie neemt de Marokkaanse Ishmael de begrafenisonderneming van zijn vader over. Omdat moslims vaak in een tweestrijd verwikkeld raken over of een familielid begraven moet in het geboorteland of niet, besluit Ishmael het bedrijf te moderniseren. In plaats van de doden te repatriëren richting Marokko, besluit Ishmael de Marokkaanse grond letterlijk te importeren. Echter lijkt deze eenvoudige oplossing voor een eeuwenoud probleem niet zo makkelijk te realiseren als gedacht. De serie heeft een IMDb-score van 7,3.

 

6. ANNE+

Deze dramaserie met een hoog queer gehalte gaat over Anne, gespeeld door Hanna van Vliet. Ze heeft een turbulente studententijd in Amsterdam achter de rug, waarin veel verschillende dames haar het hoofd op hol brachten. Echter hield geen enkele relatie stand, maar droegen wel stuk voor stuk bij aan de persoon die Anne vandaag de dag is. Als ze eindelijk een eigen woning betreedt, loopt ze Lily tegen het lijf, haar ex-vriendinnetje met wie ze vier jaar geleden voor het eerst een relatie kreeg. De serie heeft een IMDb-score van 7,7.

 

5. Dirty Lines

In 1987 begint Marly Salomon, gespeeld door Joy Delima, naast haar studie psychologie te werken bij Teledutch, de eerste ‘volwassenen’ telefoonlijn van Europa. De onderneming wordt gerund door broers Frank en Ramon Stigter, die binnen een mum van tijd het geld zien binnenstromen. Ook Marly wordt overdonderd door het succes van de telefoonlijn, die mensen voor het eerst de mogelijkheid biedt om een anonieme een spannende nacht via de telefoon te beleven. De serie heeft een IMDb-score van 7,4.

 

4. Beau Séjour

Deze dramaserie biedt een bloemlezing waarin een vrouw genaamd Kato naast haar eigen dode lichaam ontwaakt in hotel Beau Séjour. Ondanks het feit dat ze niet meer leeft, loopt ze nog steeds rond en dient ze haar eigen dood te onderzoeken. Langzaam komt ze erachter dat ze echter niet voor iedereen onzichtbaar is en dat een handjevol mensen haar wel degelijk kunnen zien en horen. Ze ontdekt steeds meer puzzelstukjes die haar dichterbij het antwoord brengen op de vraag wat er op de avond van haar dood is gebeurd. De serie heeft een IMDb-score van 7,7.

 

3. De Zaak Menten

Gebaseerd op de zaak-Menten, een politieke affaire uit 1976, vertolkt Guy Clemens in deze serie de rol van Hans Knoop. Hij is hoofdredacteur van het weekblad Accent en publiceert op een zeker moment een artikel over kunsthandelaar Pieter Menten, die volgens anonieme bronnen gruwelijke vergrijpen zou hebben gepleegd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Na publicatie van het artikel merkt Knoop dat de zaak omtrent Menten meer behelst dan hij van tevoren dacht en grote gevolgen heeft zijn carrière. De serie heeft een IMDb-score van 7,6.

 

2. De Twaalf

Amerikaanse taferelen in een Vlaams jasje: in deze serie worden twaalf gewone burgers opgeroepen op te fungeren als volksjury in een spraakmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over schuld en onschuld in de zaak van schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van het ombrengen van haar vriendin én haar dochtertje. Al snel blijkt dat rechtspreken niet voor iedereen is weggelegd en dat de definitie ervan ook voor iedereen anders is. Het oordeel heeft zodoende niet alleen invloed op de verdachte, maar op alle betrokken partijen. De Vlaamse serie De Twaalf telt twee seizoenen en heeft een IMDb-score van 7,4.

 

1. Undercover

Het juweeltje onder de Nederlandse Netflix-series draait om één van de grootste producenten van verboden middelen ter wereld. Frank Lammers vertolkt de rol van Ferry Bouman, die samen met zijn vrouw Daniëlle op een camping in Limburg woont. Om de grootschalige handel van deze verboden middelen voorgoed de das om te doen, stationeert de politie twee undercoveragenten op dezelfde camping. De infiltratie heeft tot gevolg van de twee agenten een lastig dubbelleven moeten leiden wanneer ze steeds dieper in het privéleven van de baron verstrikt raken. Om hun doel te bereiken moeten ze bovendien soms grenzen overschrijden die ze misschien liever nooit voorbij waren gegaan. De serie telt drie seizoenen en heeft een IMDb-score van 7,8.