Wie is Emma Wortelboer?

Emma Wortelboer, geboren op 26 oktober 1996 in Deventer, is een Nederlandse presentatrice die werkt voor de publieke omroep BNNVARA. Onlangs heeft Emma bekendgemaakt dat ze zwanger is van een meisje. Om dit nieuws te delen, trok ze een speciale outfit aan waarin haar babybuik goed zichtbaar was. Emma heeft laten weten dat ze zich “supergoed” voelt en “heel gelukkig” en “blij” is met haar zwangerschap. Het exacte moment waarop de baby wordt geboren, is nog niet bekend. De jonge telg in wording zal vast worden overladen met cadeaus door Emma Wortelboer. Dat kan ook zeker uit, gezien het salaris van Emma Wortelboer.

Ze heeft ook haar eigen YouTube-kanaal waar ze praat over onderwerpen zoals intimiteit, liefde en het menselijk lichaam. Hier geeft ze advies en bespreekt ze ervaringen met haar kijkers. In het verleden heeft Emma ook punten gegeven namens Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival. Ze deed ook mee aan een bekend televisieprogramma genaamd “De Slimste Mens” en bereikte de finale, waar ze derde werd.

Tegenwoordig presenteert Emma verschillende televisieprogramma’s. Samen met Jurre Geluk leidt ze een kinderprogramma over biologie en gezondheid. Ook werkt ze samen met Frank Evenblij in een programma waarin ze zelfgebouwde machines beoordelen.

Wat is het salaris van Emma Wortelboer?

Emma Wortelboer staat onder contract bij BNNVARA. Toen zij in 2021 haar contract verlengde, onthulde Emma Wortelboer haar nieuwe salaris. Het nieuwe contract én salarisstrookje werden gevierd met een glaasje champagne. Maar dat terzijde: wat verdient Emma als televisiepresentatrice bij de publieke omroep BNNVARA? Het salaris van Emma Wortelboer bedraagt ongeveer 70.000 euro bruto per jaar. Van dat geld kan Emma Wortelboer haar woning betalen.

Het is duidelijk dat haar inkomsten zijn gestegen sinds deze contractverlenging. Een paar jaar eerder verdiende ze nog “maar” 63.600 euro per jaar. Toen zei ze in een interview dat het in Nederland vreemd is dat mensen niet graag praten over hun salaris, terwijl ze denkt dat het niet uitmaakt. Ze was open over haar inkomen en zei destijds: “Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand.”