Recordhouder

De Britse Emma Raducanu heeft verschillende records verbroken met haar winst op het US Open. Met haar 18 jaar is de jongste winnares sinds 2004, de eerste persoon die door de kwalificaties moest komen en ook gelijk het toernooi won. Buiten dit heeft ze in de tien partijen die ze heeft gespeeld, niet één set verloren. Dit is een nieuw uitzonderlijk talent in de maak. Samen met haar tegenstander Leylah Annie Ferdandez (19) was het de eerste keer dat er twee ongekwalificeerde tennissters elkaar troffen in de finale. Het was ook de eerste keer sinds 1999 dat er twee tieners in de finale stonden.

Onervaren, maar wel succesvol

Voor Raducanu is het allemaal nog best wel nieuw, dit was pas haar tweede Grand Slam toernooi. In de zomer deed ze als 366e van de wereld mee met Wimbledon via een wildcard. Hier haalde ze de vierde ronde maar moest ze gedwongen stoppen door ademhalingsproblemen.

Nieuwste aankoop

Emma Raducanu gaat met haar winst, een bedrag van $ 2.5 miljoen dollar (ongeveer 2.1 miljoen euro) natuurlijk enige aankopen doen. Haar eerste aankoop is alleen wat anders dan je zou verwachten. Een lekker (vakantie) huis, een auto, iets voor haar ouders, familie of gewoon lekker sparen. Emma denkt alleen maar aan nieuwe AirPods.

Ze vertelde ESPN: “There’s a running joke in my team because before my first round qualifying match, I lost my AirPods and i was basically running around the changing room like three minutes before my call to go on trying to find it but I lost it.” Ze vult aan: “I was thinking to myself, ‘You know what,  if you win this match you can buy yourself a pair of Airpods.’ and thats become the running joke”.

Wie wilt er nou niet gelijk een nieuw paar als je de vorige bent verloren? Wij vinden dit een hele sterke aankoop en hopen dat ze hiermee nog veel goede nummers gaat luisteren en daarmee ook meerdere titels.

Nu we het toch over vreemde dingen bij US Open hebben, bekijk hoe US Open winnaar Dylan Alcott zijn biertje drinkt na het winnen van zijn titel.